Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Middagsbesøk, desember & kinaklassens elevkveld

Hei på deg, og velkommen tilbake til bloggen vår!

Denne uka har vært en over gjennomsnittet hektisk uke, hvor mesteparten av fritiden vår har gått til øving til elevkvelden vår. Men til tross for mye stress omkring elevkvelden har vi også fått tid til en god del kos i linjetimene!

Mandag gikk som vanlig med diverse valgfag før lunsj. Etter det hadde vi linjetime hvor vi begynte på leksjon 6 i språkkurset, som er siste leksjon vi skal gjennom før vi begynner å forberede oss til vi skal være lærere på Lilong barneskole (håpskolen) i mars, noe vi alle gleder oss kjempe masse til! Vi lærte derfor om standard kinesisk grammatikk, i form av adjektiv-setninger og deres oppbygning.

Tirsdag lærte vi litt om taoisme, før vi så første episode av en veldig interessant dokumentar om forskjellen mellom vestlig og kinesisk skolekultur. Etter dette skulle vi egentlig ha språktime, men Haibiao så at motivasjonen ikke var på topp hos de aller fleste, så det ble til at vi i stedet hørte på kinesisk musikk og artister! Blant annet hørte vi litt av Haibiao sine favorittartister, Tan mei mei og Cui jian.

Ukas ord er derfor 音乐 (yīnyuè), som betyr «musikk», i og med at sang og musikk har vært en stor del av uka vår!

Onsdag var i hovedsak satt av til topptur til Norges styggeste fjell, men det var dessverre for mye is og snø. I stedet gikk vi den 11km lange veien fra Ørsta til Volda for å spise lunsj hos våre to kjære, søte lærere som vi alle er så glad i ♥. Vi ble servert kakao, ribbe (på kinesisk vis), kylling, nudler, ris og tempura scampi, samt is til dessert. Vi avsluttet besøket med noen avslappende runder Mario Kart.

Resten av uka ble i stor grad brukt til å forberede elevkvelden!

Den store dagen (lørdag) startet med Bali-seminar, hvor ekstremsportklassen hadde stelt i stand diverse poster som vi skulle gjennom, for å vise resten av skolen hva deres fireukers studietur hadde å by på! Vi måtte gjennom aktiviteter som blant annet dykking, rafting, matlaging og pruting. Det ble et morsomt seminar som vi andre kan bruke som inspirasjon når vi i fremtiden selv skal ha seminar om våre studieturer!

Så ble det endelig vår tur til å ha elevkveld, som siste klasse ut i ilden! Elevkvelden startet under middag klokka 15, hvor det ble servert risengrynsgrøt med mandel og premie! Under middagen dukket også nissefar opp. Etter middag ble det en liten gavejakt, da nissefar var så uheldig å miste en av pakkene ut av sleden sin. Senere på kvelden serverte vi i kinaklassen middag nummer to; vårruller, kylling, brokkoli, nudler og ris! Her stilte hele skolen opp i kostyme, hvor beste kostyme ble vurdert, og senere kåret under forestillingen vår. Klokka 20 var det «show time», og vi fikk endelig vise vår lille julefortelling med vri! Det ble en morsom kveld med reaksjoner fra publikum over all forventning, og vi er alle kjempe fornøyde med resultatet! Om jeg må si det selv så finnes det ingen bedre måte å ringe inn desember måneden på enn en hel kveld dedikert til jula!

I dag er det omsider søndag og dagen derpå, som i stor grad vil gå til hvile, godteri og Jul på Månetoppen (og diverse andre julekalendere)!

En rolig slutt på en ellers stressende uke.

Takk for denne gangen!
Vilde ♥

« of 2 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.