Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Rolig uke sammen med Kinaklassen (Family edition)

Hei, og velkommen til en ny uke med 中国班 (Kinaklassen). For å være mer presis har det gått 10 uker siden vi startet på skolen, og i dag den 12. november er det farsdag. Denne uka har vi lært flere ord for forskjellige deler av familien, og hvordan vi kan fortelle om familien. For eksempel 爸爸 (Bàba) Pappa og 妈妈 (Māma) mamma, og 姑姑 (Gūgu) tante.

Ellers så har vi hatt øvd oss på pinnefekting () med mester An, der det ble introdusert flere kampteknikker. Vi har også hatt framføringer av forskjellige kinesiske temaer som vi skulle ha foran klassen. Blant annet lærte vi om at den kinesiske mur ikke var en eneste sammenhengende mur, men at den besto av flere separate deler, bygd i forskjellige perioder. Det var om KKP, Sun Wukong (apen fra a journey to the west) den kinesiske delen internettet med dens brannmur, og mange andre spennende teamer.

Presentasjon om Kina-temaer

Nå har vi også hatt en undervisningsfri helg der mye ikke har skjedd, og skolen har stått ganske stille fordi de fleste har dratt hjemover for blant annet farsdagen. For oss andre har det vært en ganske rolig helg på skolen. Vi gleder oss til neste uke og håpskoleløpet. Ser dere neste uke for en ny og spennende uke med KINAKLASSEN!!!

Her er en søt video.

Birgitta og Tarje ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.