Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Bò stokk og bajiquan med master An

What’up bae!

Ettersom master An har kommet til skolen har kinaklassen begynt med kung fu. Vi startet på mandag etter lunsj med bajiquan. Dette er en gren innnenfor kung fu som legger vekt på rå eksplosiv styrke ved bruk av albuer, knær og never. Vi har nå lært et sett med bajiquan etter en uke med trening.

Deretter lærte vi Bò stokk, hittil har vi lært noen steg, men dette er favoritten til elevene.

Dette er bare begynnelsen i et sett, men det raker fram. Dette har vi holdt på med fra mandag til onsdag, en økt hver dag og det har vært mulighet til å ta noen ekstra timer på ettermiddagen.

På torsdag var det utdanningsmesse på Volda høgskule som hele skolen var med på. Da skulle hver elev velge tre fag som de hadde lyst til å vite mer om, dette tok en hel dag.

Fredag var det en ellers rolig dag med en liten quiz på kvelden, og litt beat for beat.

Lørdagen var som de fleste andre med et seminar på morgen. Da kom det noen frivillige fra organisasjonen Fairtrade Norge. De hadde en kort presentasjon om hvem de er om hva de gjør, deretter ble skolen delt inn i grupper hvor de fleste skulle ut i Ørsta og se etter fairtrade produkter i de lokale butikkene. En gruppe satte seg for å diskutere hvordan Møre FHS kan bli en fairtrade skole, når dette skulle bli presentert ble det ble det møtt med noen bekymringer fra en medelev. Denne debatten ble satt på hold til en annen dag.

Det var også spillkveld samme dag hvor det ble servert sveler. Da kom nesten hele skolen, ’nuff said.

Vi har skrevet dette blogginnlegget før middagen på søndag. Det skal være en dokumentarfilm senere, men det ser ut til å bli en rolig dag før det blir på’n igjen med en ny skoleuke.

Adrian og Egil sailing away now…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.