Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Panda, bæring og steinalder

Heisann! Vi starta denne uka med å lære om pandaer, derfor er denne ukas ord panda!
熊猫
xióngmāo
 
Pandaer er søte dyr, men har et lite imponerende morsinstinkt. Egentlig er alt om pandaer ganske deprimerende. For eksempel var pandaen intil nylig regnet som utrydningstruet blant annet fordi den har veldig lite interesse for parring, samtidig er kun 30% drektige. Når man først får pandaen til å parre seg kommer problemet at fødselen innebærer at babyen blir skutt ut i lufta (ikke en trygg start på livet). Går dette bra kommer det tidligere nevnte morsinstinktet, moren kan enten finne på å ignorere babyen, drepe den på grunn av stress eller ren klumsethet.
Tirsdag ble klassen delt i to, en gruppe  spilte kinesisk sjakk, den andre lærte 22 tegn. Snart snakker alle flytende kinesisk. På onsdag byttet gruppene slik at vi fikk gjort begge deler. Etter lunsj gikk vi en tur utenfor Ørsta for å ta bilder av stein. Under er et smukt bilde av apen Edvard som blir født ut av en stein. Grunnen var at ekstremsportklassen hadde steinalder som tema til elevkvelden.
Lørdag startet Sumin med et seminar om Tibet som var veldig lærerikt. Et visst bær sovnet definitivt ikke, men hun klarte på magisk vis å vinne kahooten alikevel.  Etter mye skriking om stein under hver middag kom endelig elevkvelden og god pizza. 6 stykker fra kinaklassen skulle være bærehjelp for Ørsta kulturhus for håpskoleprosjektet. De gikk glipp av den ekstreme ekstremsportkvelden med masse halvnakene, skitne og grå mennesker… og en mammut.
 
-Ris og Jordbær ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.