Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Matauk: sau, fisk, bær, ved og bakst

Nǐ hǎo,

Siden det har vært matauk denne uka syntes vi det var passende å ha fiskegarn som ukens ord. På kinesisk skriver man fiskegarn slik;

鱼罟
og uttales yú gǔ.

Denne uka har vi ikke hatt noe linjefag, istedenfor har vi hatt på godt norsk matauk. Vi fikk velge mellom forskjellige aktiviteter; fisking, vedhogst, bakst, sopp- og bærplukking og sauesanking. I tillegg var det mulighet for noen få, de som var igjen på skolen, til å hjelpe til med å sette ut og dra inn fiskegarn.

De som valgte fiske dro til Jørn, tidligere lærer på skolen, sin hytte. Der fisket de på båt, satte ut garn og krabbeteiner.

Vedhogst gruppa hogde ved i nærområdet; “litt oppi høgda”.

Bakst gruppa holdt til i matsalen der de ved hjelp av tidligere ansatte på skolen lagde flatbrød, lefser og kanelboller/kanelsnurrer.

Sopp- og bærplukking gruppa sanket inn hauger av bær og sopp fra skogen. I tillegg plukket de epler og plommer fra hagene til de innfødte. De plukket nok epler til å fø hele Ørsta. De lagde også flere eplekaker, eplejuice, eple- og plommesyltetøy og maaasse eplemost.

Sauesanking gruppa løp opp og ned, og ned og opp Sunnmørsalpene etter “dumme” sauer.

På lørdagen arrangerte assistentene kosekveld/pysjamasparty i peistova. Folk stilte opp i pysj og hadde med alt av soveutstyr. Det ble quiz, film; Shrek, eplekake og is(for de som tålte det…). Det ble også laget vårruller.

På søndag ble det mulighet for de som ønsket det, å bli med på fjelltur opp Grøtdalstindane. Originalt var det bare plass til 25 elever, men p.g.a. stor etterspørsel ble flere biler ordnet, og tilslutt tok over 50 elever turen opp fjellet.

-Eva og Rikke

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”270″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” template=”/customers/c/e/5/kinaklassen.com/httpd.www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.