Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Pærer, kuer og marshmellows

Hallaisen, Helene og Kaja her!

Uke 37 har nå passert og vi begynner å bli godt lei hverandre (hehe neida). Denne uken har vi jobbet mye med kalligrafi og pinyin med Haibiao, imens Sumin har tatt styring for kinesisk historie og geografi. I tillegg har hele klassen hvert på en nydelig tur med mye kumøkk<3 men før vi forteller mer om disse spennende tingene har vi bestemt oss for å innføre en ny tradisjon; nemlig UKAS ORD 🙂

UKAS ORD ER:

梨 – Lí pære

Deler du en pære for å gi det til en venn, er dere automatisk fiender. Don’t do IT.

Men back to business. På onsdagen ble vi slept med opp til Romedalen for å komme godt i kontakt med Sunnmørsalpene, hverandre og kuer. Vi begynte ved foten av fjellet og gikk over 10 000 skritt innover dalen på grusvei. På denne veien passerte vi flere skumle og ukjente dyr. (se bilde nedenfor)

Etter å ha passert disse villmarksdyrene og kommet oss i sikkerhet fant vi en åpen plass der vi kunne slå leir og endelig få en pause. Pausen var kort for de som skulle nå toppen av Hallahornet. Toppen ligger på rundt 915 moh, så veien opp var altså lang og hard, heldigvis hadde Kaja Bærum (Edvard) til å dra henne opp.

Helene #1 ble værende nede ved leirplassen med en liten gruppe av klassen + Haibiao. Deriblant en smålig furten Helene #2 som ikke kunne gå til toppen av helsemessige årsaker.

Hun kom seg heldigvis over det etterhvert og hadde det koselig hun og. Folka på bakken hadde noen små oppgaver som å holde liv i bålet, spikke grillspyd klare til gjengen i høyden kom ned og eviggjøre turen med bilder.

Så var det grillings! Vi klarte nesten og vente helt til alle var kommet ned fra Hallehornet. På menyen var det grillet banan og eple med sjokolade i, marshmellows og pølser i brød. De ekstra spenstige tok også litt bacon på pølsene 🙂

                                      Javisst!

Nå gjenstår Sør-Amerikas elevkveld imorgen! Det blir kostymer, mat og premier har vi fått beskjed om, så det ser vi fram til 🙂

Takk for oss,

Kaja og Helene – UT

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”269″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” template=”/customers/c/e/5/kinaklassen.com/httpd.www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.