Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Språk, Gårdsarbeid og dumplings

Hei lesere. 

Uke 36 er nå forbi. Denne uka hadde vi for første gang linjefag. Sumin startet mandagen med å gi en kort introduksjon om Kina. Senere denne uka fikk vi også en introduksjon til kinesisk matkultur og te. Vi smakte på flere forskjellige typer sorter som Haibiao tilberedte til oss, mens Sumin fortalte om mytologi og hvilken rolle te har i Asia. Som dere ser på bildene under så var det veldig koselig og noe helt annet enn å høre på norsklæreren på videregående. Vi ser alle fram til å oppleve alle disse rettene og besøke tehus under vårt opphold i Kina senere i år. 

I klassen lagde vi oss dummplings. Og med en stor klasse fikk vi ivertfall dumplings for 2 dager.

Vi har ikke hatt ordentlige språktimer enda, men har også der fått en kort introduksjon. I tillegg har vi alle fått vårt individuelle unike kinesiske navn, og prøvd oss på litt kalligrafi. Det var uvant å skulle holde kalligrafi pennen på riktig måte, og mange sølte blekk på både hender og pulter. 

På torsdag og fredag jobbet vi på en gård for inntekt til håpskolen. Vi fikk alle prøve oss på å bruke ljå og finpussen ble å rake ugresset bort. Heldig for oss var det oppholdsvær til tross for gråe skyer. Og mange måtte kle av seg regnjakker og ullgensere mens sola skinte. Mens den ene gruppa jobbet på gården, lærte de andre om kinesisk sjakk (nei, ikke den stjerneformede som egentlig ikke har noe med Kina å gjøre). Kinesisk sjakk hadde mange regler, men hadde flere likheter til den vestlige. Etterpå så vi en spennende dokumentar om Kina i vekst. 

 

Gårdsarbeid for håpskolen 

Kinesisk sjakk

På Lørdag hadde vi vårt første seminar. Knud Jørgen fortalte rundt temaet “Hva er et menneske, og hvem er jeg?” Og gikk inn på livets store spørsmål og vår plass i den. Samme kvelden ble det arrangert karaoke. Mange møtte opp, og det ble mange flotte stemmer. Med eminem, spice girls, I will allways love you!!! Osv

Karaoke på lørdagskveld

Når slutten nærmet seg var det bare noen fra Kinaklassen som var igjen. Og de siste sangene endte med ” Under the sea, lille havfruen” ( Disney sanger ) On may way, brother bear, med mer. Til slutt en sang fra Japansk anime Dango daikazoku.

Christina & Malin

« of 2 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.