Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Til nye elever

Maiken

Ta imot alt med åpent sinn. Det er det beste rådet jeg kan gi. Vær åpen for det meste for da vil utbyttet du får på slutten, både kulturell og sosial, være gull verdt. Lykke til!

Maciej

Kjære elever, det er et par ting jeg vil si til dere.
For det første: Gjør alt for å få Haibiao til å ryøke mindre!
For det andre: Mass kjøkkenet for meat-free fra starten av skoleåret – den beste maten dere kommer til å få her!
Sist og ikke minst: Nytt tiden her, MFHS er et fantastisk sted, med helt råe ansatte. Husk at kinaklassen er den beste.

Gaomanda

1. Alltid hør på Sumins råd, hun vet best.
2. Ikke ta opp fag. Du får ikke tid til å øve. Sånn serr ikke gjør det.
3. Alltid vær positiv, og spre glede. Det er greit å være negativ i blant, men hold det for deg selv. Hvis du er positiv, vil du tiltrekke deg positive og livsglade personer.
4. Bruk året til sitt fulleste. Er det noe du kunne tenkt deg å lære er dette muligheten din. Skolen tilbyr mye, du må bare ta deg tid å utforske.                                                     
5. Bruk tid å utforsk Kinaklasse-rommet. Det holder mange skjulte skatter.                                                                 Lykke til!

Anja

Kjære elever, Haibiao sier “Hør på Sumin, værmeldingene er sanne” Om du tror på det, kommer du eventuelt til å banne. Gjør ditt beste, Du er den tøffeste! Kinesisk språk, Ta det seriøst, basics blir knapt nok. I år kommer mye til å skje. Nyt det til det ikke er mer.

Cintia

Kjære elever, først og fremst vil jeg anbefale dere å ta med toalettpapir over alt i Kina. For det andre må jeg bare si at dere må ikke høre på Sumin når det kommer til værmeldinger, hun er snill og smart men når hun sier at det blir fint vær, kommer det til å regne. Og sist men ikke minst, gjør dere klar for det beste turen i livet deres, med de beste lærerne noen sinne.

Sivert

Mitt første tips er å ikke stole på værmeldingene til Sumin. Mitt andre tips er å øve kinesisk språk, turen blir mye morsommere om du kan litt. Mitt tredje tips er å ha et åpent sinn. Ha et fantastisk år!
 

Per Jonas

Hei kommende elever, jeg anbefaler at dere tar med godt skotøy og mange sokker, det trengs når man går mye både i Kina og Norge, anbefaler også at dere leser en del historie siden da får du mye mer fornøyelse når du besøker historiske monumenter. The great wall: history and myth av Arthur Waldron som gir deg meget fin innsikt på den kinesiske mur og historien til Kina generelt. Det lønner seg også å stå opp tidlig om morgenen når du har vasketjeneste, da kan du vaske i stillhet og null stress involvert, sånn klokken 6 anbefales det å starte da, men det er helt opp til deg. Året på Møre blir uforglemmelig i vertfall, nyt det!
Og ta med airfreshner til skoene.
 

Andreas

Travel tips.
1. Pakk i sekk det er mye enklere å ha med å gjøre enn trillekoffert i min mening, enklere å bruke i lengden når dere skal gå langt rundt i Kina og Japan.
Jeg hadde en sekk som rommet 100L og hadde fortsatt mye plass når jeg dro hjem fra Japan, pakk smart. Livet blir så mye enklere hvis du ikke draser med deg så mye bagasje.
2. Ingen grund til å pakke med seg så mye hvis man er flink til å vaske og tørke klær under studieturen, Varme klær er lurt å pakke med seg kan være ganske kjølig noen plasser, så når Sumin sier at dere på kle på dere mere klær gjør det. Det viktigste å ha med seg i Kina og Japan var mobil, penger og tannbørste/tannkrem.
3. Hvis dere ikke vet hva dere vil gjøre på fri dagene i Kina og Japan, bare gå en retning som ser interessant ut, det gjorde jeg og flere i klassen flere ganger og vi havnet på mange kule plasser og en del ganske rare plasser. Utforsk det daglige livet i Kina og folkene, noen av de beste dagene jeg hadde var når jeg bare gikk rundt å så på livet, og hvis dere går dere vill så er taxi ganske billig i Kina 🙂

 

Xiaomanda

Sumin og Haibiao ser kanskje uskyldige ut, men plutselig blir du burna fra helt uventa hold^^
Tenk på hva du har lyst til å prøve, ikke hvem som velger hva når det kommer til valgfag. Mye lettere å bli kjent med flere på tvers av linjene.
Nyt året! Plutselig sitter dere her og skriver tips til neste års elever.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.