Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Shànghăi, city above the sea

Klassens (self_proclaimed@noshame) sweethearts skriver blogg.

Vi befinner oss i Shanghai der vi tilbringer de siste dagene av turen til Kina. For en del av oss blir en av oppgavene å få unnagjort de siste innspurtene på shopping og håpe at det ikke resulterer i stress med overvekt og pakking.

På 27. mars ankommer kinaklassen til Shanghai, sjekker inn og deretter spiser en kjempe mettende lunsj på en lokal restaurant. Derpå fordeler klassen seg og dem som ikke går til skreddersymarkedet lager eget opplegg for resten av dagen. Jeg, Maciej, Cintia, Ina og Gunnar går rundt en svær handlegate i flere timer før vi blir sultne og bestemmer oss for å gå tilbake til hostelet og finne et sted å spise. Etter kun en, vellykket forsøk med T-bane i verdens største og, for oss, ukjent by ankommer vi West Yan An road og finner en liten, lokal restaurant å spise i.

På 28. mars, klokken 09:30 avreiser vi med T-bane til Shanghai Tower, som er det tredje høyeste observasjonspunktet i verden. På toppen, 632 høydemeter over den travle folkemengden i Shanghai befinner Kina klassen seg og ser over en by med mer enn 18 millioner innbyggere i et mylder av støy, eksos og ren adrenalin.

Derpå spiser vi lunsj så besøker Shanghai byplan museum for å se hvordan den allerede moderne byen kommer til å se ut i framtiden. Der får vi også se den verdens største 3D by skisse.

På kvelden etter å ha spist, ser en akrobatikk show som tilbringer oss ikke en, men mange følelser der noen ser the light of the lår (pun intended).

29. mars blir en dag fylt med oppdrag for kinaklassen. Å få besøkt Den gamle bydelen, Kunst gata og dermed, såkalt-iblant kinaelevene Anime street, regnet mange med blir litt hektisk. Oppdraget etter de perfekte spisepinnene starter i Den gamle bydelen Chenghuang Miao, der det befinner seg en mengde av butikker hvor vi får også se etter suvenirer. Om ettermiddagen besøker vi Tea City der et nytt oppdrag kryper opp mot oss – det perfekte te settet. Etter flere timer med te smaking forlater vi te huset med poser fylt med te og andre smågodt som går godt i lag.

På 30. mars spiser vi frokost på hostelet, og dem som synes at en hel dag med shopping for spisepinner, anime og te ikke var nok bestemmer seg for å dra tilbake til der vi allerede hadde brukt opp en god del av budsjettet vårt dagen før. Første og lengste stopp – bokhandel, for mange i kinaklassen er trofaste boklesere. Mange i kinaklassen er også trofaste penge-brukere. Dermed drar vi til Den gamle byen og gjør det siste av innkjøpet vårt der vi også får se Anjas (meg) pruting skills der hun får en svær, tre lagd Konfucius statue for bare 10 prosent av prisen.

30.mars og siste dagen i Kina, noen er igjen på hostelet og slapper av mens noen bestemmer seg for å besøke den gamle bydelen enda en gang og kanskje få til finne de få anime butikkene på ”Anime street”. Klokken 18 møter vi for å spise den siste middagen i Kina sammen.

Reisealbum 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.