Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

De gule fjellene, rapsblomster og tåke

Beasty bois, rom 204, double trouble is back for more bloggin´.

En tidlig morgen i mars, pakket Kinaklassen deres kjæreste eiendeler og tok flyet til Hangzhou. Tre timer med buss mot Tunxi, med to stopper der et av toalettene var tilnærmet noe fra steinalderen. Hangzhou, som vi kun så fra bussen den dagen, var tilsynelatende gigantisk og bøndenes hus inn mot byen så rett og slett ut som noe fra Mummidalen.

I området rundt Tunxi vandret vi langs rapsblomståkere. Stiene var noe gjørmete, så skitne sko var ikke å unngå.

De gule fjellene sto snart for tur, ”nå med 100% ekstra tåke!”, men før det tittet vi innom en liten landsby (Xidi), som tross dens listing på UNESCO, var så å si oversvømt av regn

(det pøste ganske heftig ned for å si det sånn).

Klassen var nå klar for å bestige de Gule Fjellene og vi tokk bussen til foten av fjellet og begynte å gå opp et meget høyt antall trapper.

Det regnet og det var veldig mye tåke helt til vi kom over skyene det var veldig vakkert, men tåken fulgte etter oss og vi ble fort dekt inn med tåke igjen etterfulgt av en god del regn noe som alltid er gøy når man er på tur. Det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær J, men vi i kinaklassen har alltid godt humør så selv om vi hadde hatt dårlig klær hadde det vært topp stemning.

Etter 3-4 timer med trapper så kom vi endelig fram til hotellet vi skulle bo ei natt på, helt ok bo forhold bortsett fra at på rommet te nånn av oss guttan luktet det noe veldig mugg og det syntes også på veggen så det var gøy. Den kvelden spiste alle rett i koppen nudler noe som smakte jævli godt etter en lang tur i regn.

Neste dag ville noen av oss stå opp tidlig å se soloppgangen noe det ikke ble noe av fordi det fortsatt var mye tåke og derfor null sikt.

Så vi fikk sove noen timer til før vi tokk oss en kjapp frokost (nudler igjen!) og dro ut for å gå på de forskjellige toppene i området (enda flere trapper).
Noen av veiene var stengt på grunn av tåke hvem skulle trodd det J men vi fikk oss ganske høyt 1800mhv ish fortsatt mye tåke på toppen, men artig og ha vært med på å fullført.

Vi kom til slutt ned fra fjellet og da var det uttøying.

Med føttene i smerte, var det bare en ting å gjøre… Utsette de for enda mer. En beinhard fotmassasje var oss i vente. Det var, tross smerten, ganske så effektivt.

!! BONUS MATERIALE !!

Kveldstur i Hangzhou med Andreas, Mathias, Emma og Daniel

Det var en mørk kveld i Hangzhou da 4 elever fra Møre Folkehøgskule, bestemte seg for å gå i en retning, og se hvor de havnet. Først forvillet de seg inn på området til selveste ”Hangzhou Cancer Hospital” der luften av sterilt flislagt sykehus svimlet dem. Mathias tenkte som så (og de skulle ikke bli siste gang), at ”kanskje er det en vei gjennom”. Det var det altså ikke, derfor snudde de og vandret gjennom et smug, som ledet til en dårlig opplyst lekeplass/park. De fire eleven koste seg med de forskjellige apparatene, før de trasket videre lenger vekk fra hostellet de bodde på. Moralen var fremdeles høy, men beina begynte å slite seg ut. Snakk om taxi ga litt ekstra vilje til å forville seg enda mer. De vandret videre, til de stoppet ved ei lang gate med forfalne hus og forlatte høyblokker. De tenkte ”Hmm tja… Kanskje vi skal gå og ta en titt?”. De snudde fort, tvert lukten av noe fersk avføring nådde deres neser. Tanken på en taxi ble stadig sterkere, men det skulle vise seg en utfordring å finne en. Motorveiene i området var delvis forlatte, og byen virket ikke lenger som om den huset 10 millioner mennesker. Langt om lenge og lengre enn langt, kom det endelig en Taxi susende langs veien. Emma, som begynte å lengte etter vårt kjære hostel, løp delvis ut i veien og veivet den inn. Sjåføren hadde manglende engelsk kunnskap, men heldigvis hadde de 4 elevene kortet til hostellet. Turen viste seg å egentlig være nokså kort. I alle fall med bil. Snipp, snapp, snute så var eventyret egentlig ikke et eventyr, men et blogginnlegg.

Vil gjerne takke Mathias og Andreas for et veldig bra blogginnlegg. TAKK for deres oppmerksomhet.

Takk til Taxi sjåføren også you da real mvp.

Også en siste takk til han eller det som dreit i ene gata. Du sparte oss for tid.

Reisealbum 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.