Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Uken med det rare i

Denne uken har vært travel for Kinaklassen. Ikke bare var det elevkveld som sto for tur nok en gang, men varetelling på G-Sport og bærehjelp til inntekt for Håpskolen, og forberedelser både i forbindelse med håpskoleundervisningen og fremtiden.

Første skoledagen denne uken var nemlig dedikert til utdanningsmessen som ble holdt i Ålesund. Stuet ombord i busser ble vi fraktet til lokalet der messen ble holdt. Vel fremme viste vi stolt frem fribillettene våre som Birte jobbet aktivt for å få alle til å hente ut før messen. Med innpass til hallen fylt til randen av fremtidsmuligheter, spredte saueflokken vår seg og forsvant i alle retninger. Ikke alle møtte opp på bussen når vi eventuelt skulle dra tilbake på skolen. De bestemte seg nok for at Ålesund egentlig var et ganske greit sted være.

Bilde fra årets utdannningsmesse (Foto: utdanning.no)

I ettertid av utdanningsmessen er det flere på skolen som har tatt motet til seg og begynt å lese i de mange katalogene om videre utdanning. Noen få er sikre, noen har en viss anelse og resten av oss er poteter (vi som sitter her uten noen anelse og gjør lite med det) og danner en liten åker. Livet går likevel videre og hvorfor ikke plukke opp litt “jobberfaring” på veien?

Mens noen fra klassen var på bærehjelp denne uken, var resten av oss på G-sport og gjennomførte en varetelling. Utstyrt med tellemaskin og merkelapper ble vi etter en liten innføring satt rett i arbeid. Butikken var i anledning denne dagen inndelt i soner. Noen soner var overkommelige med færre og større ting, andre soner kunne inneholde 500 varer (må innrømme at sone 61 ikke kommer til å glemmes med det første).

Ingrid og Amanda er klare til dyst.

Klassen var delt i to, hvor første gruppe var i jobb fra klokken 13.00 til 18.00, andre gruppe var der fra 18.00 til 22.00. Selv var jeg i andre gruppen. De fleste av oss så nokså sjelløse ut etter 4 timer med konstant telling og ingen kveldsmat, men en runde med pizza og kakao hjemme hos Haibiao og Sumin hadde en positiv effekt. Men det var kort sagt en litt trøtt gjeng som satt rundt middagsbordet den kvelden.

Andre gruppe er ferdig med varetellingen og klar for mat og hjemreise.

Etter varetelling endte noen opp med å bli litt vel ivrige og merket til og med sin egen lunsj dagen etter med merkelappene som ble en slags souvenir. Vår kjære Per tok det hele et skritt lenger og merket også seg selv dagen som fulgte. Det er viktig å sjekke at alt er på plass.

Etter dette å dømme vil “souvenirene” være over alle hauger om kort tid…

Det var derimot spesielt på lørdagen at alt måtte være tima og tilrettelagt. Kinaklassen sto på for å lage en fantastisk elevkveld. Maten var ypperlig som normalt, kudos til Haibiao og Sumin og alle medhjelpere. Som vanlig er elevkveldsmiddagen en slags middag nummer to. Maten måtte være denne store dagen verdig, og vi falt til slutt på avgjørelsen om at det skulle serveres vårruller og kungpao- kylling. Det kan trygt sies at det ikke var noen opposisjon mot det.

Mat av ypperste klasse ❤

Matgruppen som hjalp Sumin og Haibiao med matlagingen brettet flittig vårruller, kuttet og grønnsaker og gjorde annet forefallende. Noen av disse arbeidsoppgavene krevde kniver, noe jeg til tider stilte meg en smule kritisk til. Følelsen ble fornyet når jeg blar gjennom bildene og finner dette bildet her.

Hvis det mangler en elev i nær fremtid kan dette være årsaken …

Resten av klassen rigget opp peisestua og gjorde klart til elevkveld madrasser og “miniscene”. Applaus til dem. Under selve fremvisningen ble stafettpinnen gitt videre til teknisk komite, siden elevkvelden besto av en haug videoer som klassen hadde laget i forkant.

Anna sørger for at elevkvelden går som den skal.

Per spilte under fremvisningen rollen som aspirerende MøreTuber (PewdiePer), en vri på Youtube. Sammen med sin venn Sivert kikket de på diverse videoer på MøreTube i en håpefull jakt etter inspirasjon. Videoene de kom over rangerte fra trickshots innen basketball og absurd dårlige superheltkrefter til bakevideoer som får en til  brekke seg. Midt oppi alt kom et innslag av litt uskyldig kakaoreklame (ft. Daniel).

Per og Sivert er klare for en kveld på MøreTube.

Alle var kledd i sine ultimate koseklær eller pysjamas, og var klare for å se forklaringen på en del sære ting de hadde sett den siste tiden. Blant annet fikk “Joalin” en del reaksjoner når de var ute og gikk siden to personer gikk sammen i ett sett klær. Hvorfor Gunnar og Truls led seg gjennom kakespising på kjøkkenet en dag fikk man også svar på.

Peisestua var fylt med elever – lite visste de at spesielt de siste par videoene kanskje ville feste seg til minnet.

Til skolens sangentusiasters store glede ble elevkvelden avsluttet med karaoke. Tross alt hadde det vært nok stille  stirring på lerretet for en kveld. Sangforslag ble levert til teknisk komite og mikrofonene ble satt frem. Noen nøt showet fra der de satt, mens andre var ivrige etter å ta mikrofonen og sang for full hals. Uansett preferanse var dette et innslag som ble satt pris på, og som kunne få tankene bort fra visse videoer som ble vist tidligere på kvelden. Kakaoen som ble servert i matsalen i det karaoken begynte hjalp nok også på.

Noen sanger krevde mer konsentrasjon enn andre.

Det var ekstra mange som møtte opp denne elevkvelden siden en del fra Sør-Amerika bestemte seg for å komme tilbake til skolen denne uken. I teorien skulle alle være fremme innen lørdagsseminaret hvor vi hadde Steinar Bryn som foreleser. Bryn snakket om sine erfaringer med dialogarbeid og om hvor viktig dialog er i forbindelse med  fredsbygging. Det var svært bra oppmøte på seminaret, og ut fra det jeg har hørt syntes alle at det var et interessant seminar. Tre heldige personer fikk også en bok Bryn hadde skrevet om sine opplevelser og erfaringer.

Nok opplevelser har det ivertfall vært for oss her på Møre dene uken. Elevkveld, varetelling, bærehjelp, utdanningsmesse og you name it. Nok en uke legges bak oss, og mon tro om vi har like mye i vente også neste uke? That is a wrap and swoop.

-Amalie 阿马丽叶

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.