Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Godt nyttår!

Godt nyttår, alle sammen! For de som ikke har lest forrige innlegg enda, så har vi nå gått inn i hanens år, i følge den kinesiske kalenderen. Kinaklassen feiret selvfølgelig denne store dagen, men det kan du lese mer om i forrige innlegg, skrevet av min kjære klassekamerat Gunnar. Jeg er her for å blogge om hva vi gjorde i fjor, altså mandag til torsdag (også lørdag og søndag da).

Godt nyttår!

Denne uken har fokus vært på håpskolen, og undervisningen vi skal ha der. Vi startet derfor uken med å sette oss i våre respektive grupper og forberede oss til demoundervisningen vi skulle ha på onsdag. Min gruppe har fått ansvar for 4. klassen, noe jeg er veldig fornøyd med. Vi fortsatte med de siste forberedelsene på tirsdag, i tillegg til at vi begynte på et nytt mini-prosjekt, denne gangen om Japan. To og to gikk sammen og valgte et tema knyttet til Japan, og på tirsdagen som kommer skal alle ha en liten presentasjon om sitt tema, etterfulgt av en kahoot. Jeg og Aina valgte å ha om Nara og Nara-perioden, hovedsakelig på grunn av hjortene som går fritt rundt i Nara. Andre tema inkluderte historie, Kyoto, ungdomskultur, anime, festivaler og masse mer.

I Nara går hjorten fritt rundt i gatene, og turister kan kjøpe mat og mate dem.

Det blir nok en god del kahooter på tirsdag, men det er nok alle i kinaklassen veldig flink på nå, takket være morgensamlingene de siste to ukene. En liten trend ble nemlig startet i klassen, og i løpet av to uker har vi hatt hele 6 kahooter på morgensamlingen, som har handlet om alt fra geografi, sant eller usant, allmennkunnskap, anime, pokémon, til en spørreundersøkelse. Jeg for min del elsker kahoot, og synes derfor det har vært noen fantastiske uker.

Noe annet som ble vekket til live takket være Elin og Joakim sin morgensamling er sangen ”Se der går en zebra med halen i sky”. Denne sangen ble først vist på tirsdag, deretter sunget som allsang på onsdag, og etter det har den blitt spilt i klasserommet i ett sett. En gruppe hadde til og med inkludert den i demoundervisningen sin, men med en panda istedenfor en zebra. Bonuspoeng for kreativitet. Skal ikke lyge, det er en veldig fengende sang og verdt et par views på youtube.

“Se der går en zebra med halen i sky” – Til tross for tvilsom animasjon er sangen overraskende fengende

Onsdag var selve dagen da alt arbeidet skulle vises fram foran resten av klassen. Alle gruppene, fra 6. klasse og ned til barnehagen, holdt sin 30-mins demoundervisning hvor de viste resten av klassen hvordan de hadde tenkt gjøre undervisningen på håpskolen. For resten av klassen betydde dette en sjanse til å oppføre seg som små barn, noe de aller fleste benyttet seg godt av. Synes veldig synd på de som hadde de minste trinnene, for å si det sånn. Jeg ville ikke likt å ha oss som elever..

Mathias, Anja og Andreas fikk oppgaven som barnehagelærere. Her er de godt utrystet med frukt på kroppen, klar for å takle barna.

Mange av gruppene inkluderte dans og musikk i undervisningen. Her er det lille Amanda, Ina, Cintia og Per som skal ha 5. klasse.

Ørsta har også vært velsignet med ganske fint vær denne uken, og på torsdag pakket vi derfor sekkene og dro ut i skogen for å tenne bål og kose oss. Vi grillet pølser og pinnebrød, stekte poteter, og mekket bananer og epler med sjokolade og mandler. Noen kinaelever fikk en liten identitetskrise og trodde et øyeblikk at de gikk i ekstremsport, og bestemte seg for å klatre til topps i et meget høyt tre.. Tror vi på bakken var mer redd enn det de var.

Bålkos i skogen, med pølser og pinnebrød.

Maiken var èn av flere kina-aper som klatret til topps

Kinaklassen peker mot reisemålet i øst (som egentlig var nord)

Fredag var nyttårsaften, og vi takket farvel med apens år og gikk inn i hanens år med mat og kos. For de oss som i tillegg har valgfag matlaging ble det en god del asiatisk mat den dagen, med vårruller, sushi, colakylling, kinesisk ribbe og ris, så da passet det bra at seminaret på lørdag handlet om trening og kosthold. Ellers på lørdag gjorde folk litt forskjellig, men de fleste samlet seg i matsalen etter kvelds for boller og kakao, laget av vår kjære assisterende rektor Knud Jørgen, som er på besøk i noen uker.

Vi feiret kinesisk nyttår med kos og god mat

Uken avsluttes som vanlig med en chilledag, der alle går rundt i skolegenseren og bare slapper av. Denne søndagen er derimot litt spesiell, for vår kjære venninne fra animasjon, Juni, har bursdag. Gratulerer med dagen!

Da sier jeg takk for meg for denne gang,
安娜 (Anna)

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.