Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Uten rød tråd

En liten rapport av uke 3.

Uke 3 begynte jeg med gangvask. For meg som synes at det å våkne tidligere en klokka 10.00 på morgen er en tortur, gangvask er vel, en vanskelig task. Etter gangvasken var det frokost og så begynte skoledagen med valgfag.

Etter valgfag og en åsåm lunsj med rester fra siste uke, skulle vi møte på parkeringen, ferdig kledd og klar for å ha det moro. Sumin og Haibiao bestemte av vi skal ha snølek. En del av klassen gruet seg, mens de andre var sykt gira på å lage snøengler og kaste snøballer på hverandre.

Snøleken gikk ut på at vi ble delt i grupper og fikk forskjellige oppgaver. En av oppgavene var faktisk å lage snøengler…

Gira kina elever lager snøengler

En annen oppgave var å lage en snømann på nøyaktig 1.5m og en pyramide i form av en kvadrat med hver side på 1 meter som skulle stå nøyaktig 1 meter fra snømannen. Høres komplisert ut? Nah, kinaklassen har en avg. IQ på over 200, så med så mange Einsteins i klassen klarte alle oppgaven lett.

Møt Ulfrik Dimitri, den beste snømannen av alle!

Til og med Kristian hjelper med forberedelsen til Håpskolen

Resten av uka, for det meste jobbet vi med håpskole prosjektet. Vi øvde på uttale av kinesisk med Haibiao og hadde reise planlegging med Sumin. Endelig ble vi delt i grupper for håpskole undervisning. Min gruppe fikk 3. trinn, 8 åringer. Ser fram til det!  Torsdag, det var en gøy dag! Kina og Animasjonklassen ble delt i grupper og hadde kanonball sammen. Det var mye gøyere enn forventet. Alle hadde det moro med musikk, og kompetanse for den førsteplassen, og selvfølgelig premie!

Laget som tok for seg førsteplassen

Det minste laget, som lett knuste alle andre og fikk 2. plassen

Det beste laget som tok for seg 3. plassen!

Etter kanonball var det romvask, som alltid på en torsdag. Det som var litt spesielt med denne torsdagen var at Aleksander, tidligere elev og assistent fra året 12/13 var på romsjekk. Aleksander var på en ukes praksis hos Ekstrema. Han holdt også en morgen samling  der han fortalte om seg selv, livet sitt og alle de forskjellige tingene han opplevde.

Deretter kom det en  lørdag og Jørn sin seminar. Det var, vel en ganske rar seminar som Jørn senere kalte for “Seminar uten rød tråd”. Seminaret begynte vi med allsang, så snakka vi om konspirasjon teorier, alt mulig basically.

På kvelden var det ekstrema som hadde sin elevkveld med tema “6års bursdag”. Opplegget gikk ut på at vi ble delt i grupper og gikk i poster med forskjellige oppgaver. Gøy.

Tobias, Maren og Jonas er 6 år gamle!

Søndag var rett og slett en typisk lazy-day for alle. Noen spilte D&D i biblioteket, andre satt på rommet sitt og koset seg med PC. Det var også en bursdagsfeiring i peisestua for oss som hadde bursdag i ferien + Ingrid som hadde bursdag idag.

Til slutt, et bildet av meg som prøver seg på Yuri on Ice.

– Maciej aka. Vape Dealer

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.