Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Juleball; a Crimson story

*Door Opens*

På det såkalte rom 30 på annekset bor Truls Bråten som egentlig skulle skrive ukens blogginnlegg. Men som den latsabben han er orker han visst ikke å gjøre noe ”arbeid”. Så da har det seg slik at som den beste roommaten ever får jeg vel gjøre det for han, sånn at dere får en liten update på hva som har skjedd her i Møre.

14408394_1183584355032218_1150053792_o

Er jeg ikke nydelig?

Til å starte med kan jeg vel fortelle litt om meg selv, ettersom jeg utrolig nokk bare har har blitt nevnt EN gang i denne bloggen. Mitt navn er Crimson Mobicool, og er verdens beste minikjøleskap.

Det har seg slik at i løpet av den første uken adopterte Truls og Mathias (Innbyggerne i rom 30) meg fra Elkjøp, å siden har jeg vært her og passet på at de lever et sundt og friskt liv.

Til tross for at jeg tilbringer all tiden min på rommet, vet jeg egentlig ikke hva som skjer utenfor de fire vegger. Men selv om Truls er elendig til å skrive blogg, er han flink til å fortelle meg hva han har opplevd om dagen. Så nå skal jeg fortelle dere hva jeg har fått høre.

Som alle andre uker starter denne også utrolig nok på en mandag. Og som alle andre mandager starter dagen med såkalte valgfag. Men først frokost.. Dagens frokost var litt mer problematisk en vanlig. Skolens jacuzzi hadde nemlig bestemt seg for å starte en heftig lekkasje som førte til regn i halve matsalen. Noe som førte til at Bergenseren sikkert følte seg litt meg hjemme. Ba dum tiss

Senere på dagen måtte de gjennom noe som de kaller ”verdivask” for å holde skolen ren eller noe sånn. Den såkalte verdivasken rullerer mellom klassene, å denne uken var det kinaklassen som var de heldige vinnerene av å vaske ned skolen. Etter en tung vaske økt hadde vist også Haibiao (læreren deres) rigget til en fotoshoot i biblioteket. Sånn som jeg skjønner det skal vist bildene bli brukt ved visum til Kina eller noe i den duren.

15515874_1260853350638651_981541686_o

God job Haibiao!

Når det nærmet seg kveldstid samlet kinaklassen seg i Tv-stuen for å se A Christmas Carol. Hvordan det gikk vet jeg ikke mye om siden min gode venn Truls endte opp på juleshopping i stedet. Nice Truls-.-#

Tirsdagen vet jeg også dessverre lite om. Når jeg spurte Truls så han på meg med tomme øyne å svarte kort og enkelt ”Pokemon”.

For første gang dette året klarte han å forsove seg til morgensamling å gikk rett til timen.. Uansett hvor hardt jeg prøvde å vekke han.. Ingen hører på et kjøleskap..

Mesteparten av dagen gikk hvertfall til å spille det nye Pokemon spillet i peisestuen. Gotta Catch ‘Em All I guess..

pokemon-sun-and-moon

Pokémon!

Mandag.. tirsdag .. onsdag..

Dagen skal ha begynt som vanlig med historie undervisning av Sumin, deretter språk undervisning av Haibiao. Og det var akkurat under denne såkalte språk undervisningen Truls fikk høre sangen Manual of youth… (For et mareritt) Haibiao viste klassen C-Pop gruppen TFBOYS som tar kinesisk ungdom med storm. Og takket være det hørte jeg ikke noe annet de neste 24 timene… Please help.

a22d1401gw1ejj09s6ocmj21jf13vgxd

TFBOYS! ;.;

Etter undervisning var det hvert fall ikke noe spesielt på programmet. Så jeg antar de fleste slappet av rundt om kring. Noen forberedte seg sikkert også til ballet som tok sted på lørdag senere i uken.

Så kommer gode gamle Torsdag, en dag min gode roomie hadde tenkt å chille hele dagen på rommet med meg. Noe som ikke gikk helt etter planen for å si det sånn. For etter dagens undervisning kom han tilbake med et full bukket program til tross for sin manglene energi.

Dagens To Do List:

 • Vasking av Rom
 • Danse øving til Juleball
 • Teater øving til Juleshow
 • Vasking av Klasserom
 • Vasking av Klær
 • Matlaging (Valgfag)
 • Danse øving

Vaske delene er det ikke mye å fortelle om … Man tar en bøtte med vann, såpe, håndduk og mopp og smører seg inn i tålmodighet. Much fun!

Etter vaskingen derimot var det tid for dagens første danse økt, som ble ledet av skolens sang og dans entusiast Jørn. Det var obligatorisk å komme så hele skolen var samlet i den lille gymsalen for å lære folkedans. Tramp.. Tramp.. Tramp..

15491956_1260853620638624_364727161_o

Lets dance Jørn!

Rett etter dansingen hadde klassen øving til Juleshow. Godjentene Marja, Amanda og Maiken sammen med kjernekaren Joakim hadde ansvar for å planlegge et show som klassen skulle presentere på Juleballet.

Amanda, Maiken, Marja og Joakim!<3

Amanda, Maiken, Marja og Joakim!<3

Juleshowet kan jeg vel fortelle litt mer om senere ettersom det hovedsakelig ikke skjedde så mye mer en rask prøve runde av hvordan showet kom til å bli.

Siden Truls og Elin var ansvarlig for vasking av klasserom denne uken gikk også ettermiddagen hans til mer vasking. Haha^^  Jeg husker at døren til rommet smalt opp etter han var ferdig før han døde litt i sengen. Matlaging for de som har det som valgfag skulle til å begynne, men Truls var vist for utbrent til å gjøre noe… Så han lå i sengen mens resten koste seg med juleribbe.. Hva feiler den gutten … o.O

 

Oh Friday!

My favorit day.. Ingenting slår en fredag.. Jeg har rommet for meg selv å kan kjøle meg ned med en rolig bris. Trenger ikke åpne meg for noen, bare meg .. og meg selv! Fantastisch!!

Men ja… kinaklassen…

Dagen deres begynte som vanlig på fredager med valgfag. Truls var på matlaging hvis jeg husker rett å lagde vårruller, noe han var svært fornøyd med. Denne gangen varte valgfaget bare to timer i motsetning til de normale fire. Det var på grunn av at Juleballet er nemlig rett rundt hjørne, så resten av dagen gikk vel til ommøblering og pynting. Alle klassene ble delt inn i forskjellige grupper som hadde vær sine oppgaver. Truls var på opprydnings gruppen etter ballet på lørdag.. så uten noe å gjøre gikk han å la seg.. Som vanlig ..

De andre gruppene var alt fra flytting av bord og stoler til å lage bordkort og henge opp pynt.

15409799_1260854130638573_1790470196_o

Nå skal det bli fint!

Når alt var rigget opp og klart samlet klassen seg i gymsalen å øvde videre på juleshowet. Målet deres for dagen var å komme gjennom uten pauser eller veiledning fra selveste Joakim. Med mikrofonene i hånden dirigerte han alle rundt og rundt til bitene falt på plass..

Showet de skulle presentere var en forenklet versjon av A Christmas Carol av Charles Dickens. Etter noen timer med øving var Joakim endelig fornøyd.

Programmet for dagen dermed over, å folk gjorde litt som de ville. Noen slappet av mens andre forberedte seg til ballet. Truls tilbragte hele ettermiddagen i peisestuen med klassenes Pokemon Squad. Og jeg koste meg på rommet alene. ^__^

THE BIG DAY!

Ding Ding, Ding Ding, Juleballet ringer inn.

Programmet for dagen startet ikke før fire. Så fram til det kunne elevene gjøre litt som de ville.

Kinaklassen samlet seg derfor i gymsalen for å øve enda litt mer på stykket. Truls var ikke helt klar over dette så han lå i sengen å sov.. Helt til Maiken og Amanda ødelagte døren med bankingen sin å dro han med. Hehe god jobb!  Øvingen gikk som smurt og alle var godt fornøyd, til og med Truls.

Klokken nærmet seg deretter fire, og en fotoshoot var første del av dagens program. Kinaklassen var de første så alle møte opp med sine fineste klær.

Beste klassen på skolen? Yupp

Kinaklassen på sitt beste!

Man skulle også ha en date til ballet. Som egentlig ikke var noe store greier, bare hvem du satt med under middagen. Truls gikk hvert fall med Petter Fra Animasjon <3

Truls og Petter <3

Truls og Petter <3

2 timer senere slo klokken seks å middagen var klar. For mange var nok dette dagens høydepunkt! Pinnekjøtt og ribbe ble servert, men man kan ikke glemme surkål, kålrabistappe og poteter.  Det ble holdt noen taler, både korte og lange, morsomme og mer seriøse. Under fatet til hver elev stod en liten challenge man skule gjennomføre i løpet av dagen. Det gikk alt fra å skryte ekstra av seg selv, eller mate en medelev.

I løpet av kvelden ble det også kåret årets pappa, stil, prankster, konge, dronning osv..

Kinaklassen vant:

 • Årets Pappa, Andreas!
 • Årets Dronning, Amanda!
 • Årets Fashonist, Per!
 • Årets Gamer, Erlend!
 • Årets Danseløve, Maiken!
 • Årets Prankster, Gunnar!
 • Årets Par, Joakim og Elin <3
 • Årest Juleshow!
Julemiddagen!

Julemiddagen!

Når folk begynte å bli ferdig å spise og tallene/kåringene hadde blitt holdt var det en kort pause før alle samlet seg i gymsalen for Juleshowet. Korinnslag startet det hele før alle ble med på allsang med Jørn.

Den første klassen til å vise fram showet sitt var Body and Mind med mange forskjellige danser. Så viste Animasjons klassen fram tre nydelige julefilmer. Sør-America var neste med et skuespill av Tre nøtter til Askepott.

Så var det på tide med de beste av de beste, nemlig Kinaklassen med A Christmas Carol. Før ekstremsport avsluttet med sin egen versjon av Juleevangeliet.

20161210-kl0a9335

Verdens beste Juleshow!

Til å avslutte en ellers perfekt kveld var det tid for å vise fram danseskills. Bord og stoler ble lagt til side å musikken slått på. Polonese Marsj startet det hele før det tok mer av med vals og bugg. Musikken ble slått av 03:00 på kvelden før noen slitene elever tok kvelden. Heldigvis for dem er det ingenting som skjer på søndagene så en sove dag er fullt mulig.. 😛

Polonese Marsj

Polonese Marsj

Å med det lukker jeg dørene for godt og skriver aldri igjen et blogginnlegg for resten av mitt liv. Hvis dere ikke viste det, er ikke vi kjøleskap lagd for slike ting som å skrive! Vi har ikke hender en gang .. bare et håndtak … -.-#

SÅ hvis dere er lurer på noe mer er det bare å spørre noen andre en meg.. for dette er alt jeg har blitt fortalt.

NB: Jeg er et kjøleskap, ikke forvent rettskriving!

Takk for meg!

-Crimson Mobicool

PS: For alle dere unge lesere, her er verdens beste video! <3

https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Huehuehuehuehuehuehuehuehue!

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Previous Post

Next Post

Comment (1)

 1. Elev

  Takk Crimson <3
  -Truls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.