Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Er du en 日 eller 月?

Pokémon reference ↑

Yo yo, denne uka er det Marja som skriver blogginnlegg og uka har gått fort! Vi startet uken med valgfag, jeg hadde toving, mange tover denne perioden så det er kamp om plassene. Men med litt julemusikk er stemningen på topp 😀

Midt i uka, altså på lille lørdag dro klassen til Standalhytta. Der vasket vi nøye, og med nøye mener jeg vegger, lister, vinduer, tak ++. Gjennomsnittlig vasket vi rundt tre rom hver, humøret og motivasjon var alltid på topp. Jeg satt pris på at Maciej likte musikksmaken min, selv om den er litt ute av det vanlige (๑˃̵ᴗ˂̵)و. Vi hadde to økter med en lunsjpause mellom, der fikk vi varm kaffe og kakao. Rundt matbordet var det en ivrig diskusjon om de nye Pokemón spillet (Sun og Moon) som hadde kommet ut, som dere kanskje har forstått, mange gamer Pokemón i denne klassen. Det var i tillegg MASSE snø der oppe, noe som var sykt koselig, håper snøen også kommer ned til Ørsta snart. En koselig tur, 10 outta 10 would do it again.

20161123-dsc02611

20161123-dsc02614

Denne uken har vi også hatt noen fremføringer i klassen. Per, Amalie, Truls, Maciej, Ingrid og Aina hadde fremføringer tidlig denne uka. Mens Emma, Johannes, Daniel, Anna, Joakim og Elin hadde senere. Det var så mange spennende temaer som ble presentert, og jeg ville gjerne ha skrevet om alle. Men kort forklart (så kort jeg klarer):

Per hadde en informativt presentasjon om Han dynastiet, senere denne uken hadde Ingrid og Aina om de tre kongeriker. Maciej og Amalie fokuserte på nåtiden, Maciej snakket om mannen bak aliexpress (Kinas ebay) og Amalie hadde om en kunstner som pusher grenser (Ai Wei Wei). Vet dere hva Macao er? Ikke? Hmm, det viste ikke vi heller. Derfor ville Daniel snakke om denne byen (kjent som Kinas Las Vegas). Truls hadde om kampsporten kung fu og  Anna hadde om kinesiske plantenes betydning. Til slutt hadde Joakim og Elin en fremføring om kinesiske dyr, de rangering av de dankeste dyrene. Det var mange rimelige danke dyr ۹(ÒہÓ)۶.

20161121-dsc02610

20161122-20161122_103831

På fredag hadde vi valgfag, jeg hadde alle Sumins timer, det er er kjempe gøy i kurvfletting og knyte kunst. Litt gøyere i kurvfletting for da er vi ikke så mange. På forrige gangmøte var det mange som flettet kurver, å flette kurver er bare så chill. La fletting bli den nye stikking. Hørte at matlagning var vellykket denne uken også, much misunnelig.

Fredag kveld var det masse julestemning i gangene på internatet, alle var med på å pynte både dører og selve gangen. Jeg synes selv at alle burde komme seg opp til tredje etasje, for der henger det minst 50 snøkrystaller fra taket.

2016-11-27-23-37-33

Det har vært mange seminarer hittil på Møre folkehøyskole, men denne må ha vært en av de beste. Ekstremsport klassen arrangerte et seminar som handlet om turen de hadde til Bali. Det var Powerpoint fremføringer, flere konkurranser og matlaging. En god blanding, som de fleste på skolen ble verdig fornøyd med. Selv likte jeg matlaging best, de har jammen god mat i Bali.

DCIM103GOPROGOPR2971.

Ekstremsportklassen på studietur i Bali

Senere den lørdagen var det Sør-Amerikas tur til å ha elevkveld, tema var jul, og folk tok kostymer til et nytt level.

20161126-dsc02677

Sør-Amerika klassen gjorde en formidabel jobb med elevkvelden, først fikk vi taco og deretter dro vi til gymsalen for å se underholdningen. Det var humor for alle, dansing, teater og sang. Selv digget jeg videoen av rånerene. Her i Ørsta er det en lita rånerkultur, ingen fra skolen har kontakt med dem. Men for å lage et sykt show for oss hadde noen fra Sør-Amerika klassen stalket rånerne og tatt kontakt. Utrolig vittig synes jeg. Må også nevne at klassen dramatiserte “tre nøtter til askepott”, der Vegard og Benjamin var askepott og prinsen. Og ja de kysset, og ja salen hylte (av sjokk og glede) XD

20161126-dsc02808

20161126-dsc03070

Søndagen ble en rolig dag, det var digg frokost og masse pokémon gaming. Flere fra klassen har allerede begynt å lage peppekaker. Så alt i alt en chill og morsom uke her i Ørsta med kinaklassen.

20161126-dsc02668

马丽雅 out!! ~(‾▿‾)~

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.