Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Pant innsamling

20161105-20161105_143701

Flaskepanting for håpskolen

Denne uken har det ikke skjedd så innmari mye. Mandag og tirsdag var det valgfag og linjefag som vanlig. Onsdag var det utdanningsdag på høgskolen i Volda. Her var det andre videregående elever fra skoler i nærheten. Uken før onsdagen hadde Birte stresset oss til å melde oss på til dagen.

Påmeldingen fikk du velge tre fagområder mellom 15 forskjellige fagområder, personlig var ikke disse fagene noe som jeg var interessert i. Men valgte da historie, animasjon og språk og litteratur. Men man kunne velge NTNU Ålesund, forming, journalistikk osv. Var litt spennende å få informasjon om hva som de konsentrerte på de forskjellige fagene. Litt lettere å vite ka man skal gjøre

Onsdag og fredag hadde vi ekstra kampsport timer etter vanlig skole tid. Torsdag ble vi ferdig med kampsportstilene Bajiquan fist og erlanggun stokk. Fredagen var den siste kampsport timen vi hadde med Mester An. Han skal være her en uke til da. I løpet av tiden Mester An har vært her, har Truls og Amanda blitt kong-fu mestere. Mester An roser oss litt, med hvor raskt vi har lært kampstilene.

20161103-dsc01955

Kong-fu mestere

Lørdags-seminar, var om håpskolen prosjektet i Kina med Haibiao og Sumin. Lilong barneskolen er skolen som vi støtter mest i år, og ditt vi skal værtfall besøke på linjeturen vår i Kina. Vi fikk vi litt informasjon om skolen, før skolen ble delt i tre grupper: strikking; panteinnsamling og husarbeid. Strikke gruppa satt og strikket luer og votter til barna i håpskolen.

Maiken og Ingrid strikker

20161105-14980706

Flasker klare til vi skulle komme å hente

Panteinnsamlings gruppen gikk rundt i Ørsta fra dør til dør, og spurte om folk hadde tomflasker som de kunne gi til håpskolen. Var litt kjølig ute, så man måtte kle seg tilstrekkelig. Når man hadde sekker fulle av flasker, så ringte man sjåførene som kjørte sekkene til pantestasjonene. Imens vi gikk hadde beboere gjort klar flasker utenfor husene så man kunne ta de. Mange hadde allerede pantet flasker på dagen eller dagen før. Men noen sjekket fortsatt om de hadde mer pant for å støtte oss.

20161105-20161105_125230

Panting i full gang

Husarbeid var en liten gruppe fire stykk. Husarbeidet dro til eiendom og vasket en bil, demonterte en trampoline, Ryddet og rensket bringebær busker.

Alt dette varte fra 11-14. Til slutt av dagen ble det samlet inn  6443 kr fra flaskepanting plus 1000 kr fra husarbeidet. Når man ble ferdig, var det kakao som ventet i spisesalen. Alltid godt å avslutte med kakao og grøt. Håper du har likt blogg inlegget mitt 🙂

Johanas Ailu

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.