Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

疾病 Svarte Døden 2.0

Det har vært 19 år siden svarte døden 2.0 angrep verden. Jeg befinner meg i en plass som muligens ble kalt Ørsta før Svarte døden kom. Det har alltid vært overskyet siden den fæle dagen kom og jeg har gått sikkert flere mil nå. Atmosfæren er fylt med radiasjon etter den store atom krigen som ble startet etter at Japan beklagde Kina for å drive med biologisk våpen utvikling. Japam hadde helt rett for like etter kom SV 2.0 som det ble kalt av kineserne. Denne krigen førte til den situasjonen vi har idag hvor vi er i fare med å bli mutert til et monster hver dag viss vi er for lenge ute. I går når vi kom frem flyttet vi inn i det forlatte bygget som ble kalt Møre folkehøgskole og i rom nummer 211 fant jeg en dagbok ifra de som bodde her. I denne boken står det litt om den første uken etter atom krigen startet og i denne boken starter det på mandag den 24 oktober i 2016.

14805482_1113636878690135_575473825_n

Her lærer vi hvordan man spiller mahjong

sdr

Mahjong er et veldig artig spill men litt vanskelig å forstå

Denne som skrev denne dagboken gikk tydeligvis i Kinaklassen og het Erlend Valberg og han delte denne dagboken med ei jente som het Ina Maria Lehtonen. Mandagen starter som normalt med en morgensamling, når de ble ferdige så skulle elevene gå til valgfag og noen dreiv med pilates, toving og band/allsang. Når de ble ferdige spiste de lunsj og deretter ble klassen delt i to grupper hvor den ene hadde kampsport med master An og den andre gruppen spilte mahjong. Dette skrev Erlend om hav som skjedde på mandagen.

På Tirsdag skriver Ina at dagen starten som vanlig med en morgensamling og deretter gikk hele klassen til B-salen for å ha litt basisk kinesisk. Etter timene var over ble klassen splittet igjen bare nå tok gruppene å byttet hva de gjorde i går.

Neste dag skriver Erlend at det ble sushi laging for hele klassen og de ble delt inn i fem grupper med fem personer hver. Timen startet med at læreren Haibiao visste dem hvordan de skulle lage sushi på forskjellige måter. Disse forskjellige måtene som gruppene lagde er  Maki og Nigiri. Maki er sushi som er rullet inn i tang og består av ris, laks og grønnsaker. Nigiri er bare en ball med ris som man legger en skive laks eller noe annet oppå. Dette holdte de på med helt til klokka var 11 og deretter tok de masse bilder av sushien de hadde laget så tok de å velgte det beste fatet som ble lagd ifra en gruppe.

14803289_10208026718921299_996320829_o

All utstyr dekket ut til gruppene

14914821_10208026718961300_671832852_n

Ferdig med sushen våres

På Torsdag skrev Ina at de lærte mer om den tiden etter Mao Zedongs  døde og om hvordan Kina har utviklet seg.

Fredagen var det valgfag som vanlig skrev Erlend. Mesteparten av Kinaklassen var tydelig i valgfaget knutekunst hvor de lærte å knyte forskjellige ting som sommerfugler og armbånd. Noen var på mat på bål og strikking og det var to elever på Film valgfaget.

På Lørdag hadde vi seminar med B&M læreren Christian hvor han snakket om hvordan å leve sunt og at styrke trening var den mest effektive måten å trene på. Etter seminaret skulle folk i hver klasse skrive komplimenter til klassekameratene sine. Senere på dagen ble folk satt inn i grupper for Halloween workshop som ble laget av elevrådet og med jeg av assistentene og de hadde det artig skrev Ina.

14923064_10208026719321309_1402204093_o

14914782_10208026719281308_871707273_n

Anja og Gao Manda ser veldig skrekkelig ut

Ja denne uken har hatt mye forkjølelser som ga meg ideen for denne bloggens tittel og disse 疾病 står for sickness i engelsk. Men selv om mange ble syke så har vi alle hatt det gøy og fint og håper dere liker denne ukens blogg.

Erlend & Ina

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.