Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

再见 (zàijiàn)

Blogginnlegg på torsdag? Ja, du leste riktig. I dag er det Per Jonas og Daniel som blogger om uken, publisert på torsdag grunnet at det skjer ikke mye i morgen på fredag og de fleste skal fare ut i hui og hast for å rekke fly, buss eller bil. Det er jo høstferie for oss, after all. Så la oss begynne på starten av uken, altså mandagen.

photo-05-10-2016-12-41-06

Daniel og Per Jonas, forfattere av ukens innlegg.

Mandag: Ja på mandag var det morgensamling som hver morgen fra mandag til lørdag  og Tor Erik, læreren for ekstremsport linjen hadde presentasjon om der han normalt jobbet om sommeren. Hudøy feriekoloni for barn. Etter hans presentasjon var det valg av valgfag til etter høstferien. Da morgensamlingen var unnagjort så dro alle til sine respektive valgfag. Jeg (Per Jonas) hadde toving i 2 timer der jeg nesten ble ferdig med et underlag og Daniel hadde faget band og allsang med Jørn. Vi gikk så til Kinaklassens time der Haibiao lærte oss mer Pinyin og tonal forskjeller. Dette gjorde klassen fram til klokken 14:00 for å så gjøre oss klar til den daglige middagen, klokken 15:00 som gikk ved tittelen “restefest”. Noe jeg (Per) ikke akkurat jublet over, men svinesteken fra søndagen var god, noe som mange andre også tydeligvis delte mitt synspunkt på siden når jeg prøvde meg på en runde nummer 2 var det intet igjen. Resten av dagen ble brukt til diverse ting, noen gikk på tur som for eksempel vår assistent Gunnar med Amanda, andre syntes det ville vært ufattelig morsomt å hive vannballonger ut av biblioteks vinduet og gjorde biblioteket om til en festing i to drøye timer for å så forsvinne raskere enn Viet Cong-soldater og ro senket seg over området. Det var egentlig det som skjedde på mandagen, så nå går vi over til tirsdagen.

Tirsdag: Dagen startet med Tobias fra x-sport som hadde morgensamling om hjembyen Drøbak (drøye bakker). Verdt å nevne at den lille byen er kjent som julebyen og er den eneste byen som har en kommunalt ansatt julenisse. I linjefaget etterpå hadde vi i Kinaklassen om provinser med minoritetsbefolkning vi skal besøke i Kina, som Guizhou og Guangxi. Så fikk vi en repetisjon av tegnene vi hadde lært, og på slutten av dagen hadde vi en huskelek utenfor på gresset, som man ser på bildet.

20161004_132037

Huskelek uten godt resultat.

Resten av dagen gikk til forskjellige ting, som avslapping og forberedelse til onsdagens tur.

Onsdag: Denne dagens morgensamling startet med Severin fra x-sport som hadde om sykling og utforsykling. Rett etter dette skulle vi på klassetur til Romedalen. Vi ble kjørt med buss og bil, og etter drøye 10 minutter på en svinesti uten like, var vi kommet frem til parkeringsplassen og fikk se spektakulære fjell som omringet dalen på begge sider. Vi skulle opp på Hallehornet med Sumin, mens de som ikke kunne være med opp dro med Haibiao lengre inn i dalen for å sette opp bål til pølse- og pinnebrødgrilling. Etter en fin men relativt slitsom tur opp til toppen, fikk vi utsikt over Sunnmørsalpene og Ålesund. Det var mildt sagt skummelt å se rett ned, og på toppen feiret vi Hallvard sin soon-to-be bursdag med kake som var bakt av Andreas. Så gikk turen ned til bålet til Haibiao, hvor vi i noen få minutter møtte Adventura Sør-Amerika.

hei

På toppen av Hallehornet

Da vi kom hjem hadde vi en uheldig hendelse hvor Gunnar skadet seg og måtte på legevakten. Jeg (Daniel) kjørte så fort jeg kunne, og vipps så hadde han sydd og limt – 2 sting.

Torsdag: I dag var det Magnus fra X-sport som hadde morgensamling, hans morgensamling var stol leken så det ble en meget aktiv start på dagen, Helene S fra X-sport vant til slutt. En annen nyhet er at disse ekstremsport menneskene forsvinner etter høstferien for å tilbringe fine fire uker i Bali midt i den fine fuktige regntiden.  I kinaklassens time lærte vi sangen “sòng bié” som handlet om å ta farvel.  Etter en lunsj bestående av suppe hadde vi vasking som hver eneste torsdag. Resten av dagen skjedde det ikke mye i det hele tatt. Så det var fint å skrive i bloggen som litt aktivitet. I morgen på fredag er det siste time med valgfag, der en del i klassen som Sivert, Mathias og Daniel har film litteratur og musikk plus kortfilm, mens jeg (Per), Andreas og Halvard har det koselige faget mat på bål. Klokken 12 sier vi så farvel til skolen for en uke for da er det tid for høstferie.

Da takker vi for oss og sier farvel for denne gang, sees om 14 dager siden bloggskrivninger skjer teknisk sett på søndager hver uke.

Daniel og Per Jonas

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.