Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Heia bloggen!! xD

Denne uka har det vært mye tid i klasserommet, og det er jo bra, for det trengs mye kinesisk for å berge seg i Kina.

På Mandag hadde jeg og gutten min (Mathias) Treningslære mens de andre tovet og gjorde andre… ting.
Jeg og Mathias begynner å bli buff og ganske sexy.
Sumin hadde morgen samling om hjemplassen i Kina, og de to siste timene på mandagen hadde vi om Pinyin.

Tirsdag hadde vi mye om kinesiske tegn, deres betydning og oppbygging. Vi hadde også en flott gymtime med den kjekkeste assistenten på skolen, Gunnar. Det ble noen brannsår, slitne lemmer, dødsfall, dårlig år for poteten og sult i landet, men ellers var det veldig moro. Senere mot kvelden, ble vi satt inn i grupper for å lage den kinesiske matretten Gongbao-kylling. Gamle rektoren Knud Jørgen, skulle bedømme hvilken som smakte best. Vi vant ikke, så resultatet er irrelevant.

20160927-dsc09692

BEAST

20160928-dsc09802

the-monkey-king-uproar-in-heaven

Sun Wukong, apekongen

Onsdag var det Amanda T’s tur til å ha morgensamling, om New Zealand eller fugler… eller dinosaurer? Ellers gikk det i kinesiske tegn og mytologi for det meste av dagen. Per har inngått en avtale med meg om å ikke drikke cola i hverdager. Så langt så bra, men abstinensen begynner og ta sin toll.

Torsdag! Marja. Morgensamling. Risør. Fin plass. Vi hadde mer mytologi, og lærte om apekongen Sun Wukong, og så litt av en klassisk kinesisk tegnefilm fra 60-tallet (Uproar in Heaven) som handlet om reisen til Xuanzang til India for å hente Sutraene (Buddhistiske hellige skrifter). Klokken tolv, var det tid for meg, Mathias, Erlend, Maiken, Sivert, Gunnar, Johannes og Aina å dra til Ørsta Kulturhus for å hjelpe med bæring av scenerekevisitter til innsamling for Håpskolen, mens resten av klassen så på pandaer… ¯\_(ツ)_/¯

Fredag var det Joakim med en meget interessant morgensamling om tankeeksperimenter, der etikk og filosofiske spørsmål sto sentralt. Jeg og Per lagde mat på peis og grill for det var for dårlig vær for å lage mat på bål. Det var Mathias sin tur å vise kortfilm denne gangen i valgfag, og imponerte alle med sitt gode utvalg og flotte utstråling.

LØRDAG! Daaaaaa… Gikk vi på tur til Melshornet. Det var noe kaldt og vått, men det var en fin tur forsåvidt. Det var ekstremsportklassens tur til å ha elevkveld med superhelt tema. De serverte en herlig middag med pizza, før de imponerte med dans, flaue konkurranser og Kahoot (men selvfølgelig ikke like bra som min og Daniel sin).

14502879_1229714880406047_5120973647055023636_n

Kostymer fra elevkvelden (meg i midten)

Vi sender stafettpinnen videre til Per og Daniel. Takk for oss. Andreas og Mathias peace out.

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.