Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Matauk, back to the past!

你好! Denne uka har gått i ett, vi gjort en del utenom det vanlige i forhold til mat situasjon her på skolen, kinaklassen hadde morgensamling og så feiret to veldig spesielle dager.

Mandagen begynte med at alle sang bursdagssangen for vår kjære assistent Gunni-boy som fylte 25 år, veldig koselig å ha deg i Kinaklassen. På torsdag hadde en til i Kinaklassen bursdag, søte Anna blei 19 år og vi feiret med is, kake og gode venner (pluss skumle ballonger). Håper du hadde en fin dag!14423968_1487279107965540_1140392620_o

På Møre Folkehøgskule  har de noe de kalles for “Matauk”. Kort fortalt er det meninga at elevene skal sanke/fange/tilberede sin egen mat, slik de gjorde i de “gode gamle dager”. Alle elevene fra de forskjellige linjene blei fordelt på ulike grupper. Det var soppsanking i skogen hvor de kom fant mest traktkantarell. Plomme- og epleplukking foregikk i hagene til de respekterte borgerne i Ørsta. Lefsebaking og vedhogst var på skolen, de jobba mye og var sykt effektive. Det var også noen som fikk prøve seg på sauesanking.

Her er en video fra matauken 2016:

De som valgte fisking sykla til Volda og overnattet hjemme hos Jørn, en av de ansatte på skolen og så ikke de andre før på onsdag. Det var deilig å komme seg litt vekk fra skolen, men vi savnet de andre en del. Fisken beit på mandag men på tirsdag sleit vi litt mer å fange noe.Vi greide garn før vi satte dem ut. Blei kosestund rundt bålet på kveldene med marshmallows, pinnebrød og den tørre humoren til Andreas.

Det er Kinaklassen som stod for morgensamlingene denne uka. Erlend viste en fin film om Kinas historie, men det var vist noen ting som ikke helt stemte historisk sett. Gunni-boy hadde om søsknene sine og den kjære hunden sin. Truls hadde et morsomt foredrag om romkameraten sin Crimson (et veldig søtt minikjøleskap) og jeg hadde om den tamilske konfirmasjonen min. Det er ikke lett å stå foran så mange folk å prate, men det var likevel veldig koselig (hjelper med fine folk som publikum).

Animsjonsklassen stod for elevkvelden denne uka, med mye hjelp av Joachim på dans og skuespill i parykk og skjørt. Looking fabulous as always. Alle blei bedt om å komme i fargerike klær eller kostymer, noe det blei veldig stemning av før selve showet begynte. Det ble også veldig stemning på slutten av kvelden med karaoke sang. Godt jobbet, Animasjonsklassen!

14438983_1118261441585463_142037020_o

Too kawaii~ for you!

14483812_1118289428249331_1600859640_n

Loverboy Mathias

Uka har generelt sett vært veldig koselig, vi har fått prøvd oss på litt andre ting enn vi vanligvis gjør og fått mange fine nye minner.

நன்றி (takk for meg)

Hilsen Lille Amanda og Hvete ^^

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.