Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Gif war: Start!

Elevene på Møre Folkehøgskole begynte mandagen tidlig med en god frokost og morgensamling som hadde alle våkne og klare for valgfag og verdivask som var opp til kinaklassens elever å gjennomføre. Så flinke som vi er, hadde vi fellesområdene på skolen vasket før middagen.

På tirsdag fikk vi se vår entusiastiske lærer Haibiao lage kinesisk og japansk te, og deretter fikk vi smake. Noen syntes smaken til teene var altfor intens mens andre likte de veldig godt. Allerede da begynte Maciek, og sikkert flere, å planlegge hvor mye og hvilke av teene han skulle kjøpe i Kina. Kinaklassens elever ble også fortalt historien om Chang e og månefestivalen som hender på torsdag, 15. september.

20160918-14407831

Haibiao lager te for oss

Onsdagens opprinnelig plan, som var tur til Skorgedalen, ble avvist på grunn av kraftig regn som var meldt på denne dagen. Isteden ble det halvdags undervisning og romvask som egentlig skulle ha skjedd på torsdag.

Torsdagen kom og klokka 10 var alle, unntatt Cintia og Sivert som var dessverre ikke i stand til å bli med, klare for turen til Skorgedalen. Kort sagt, var turen kjempe gøy, og kanskje litt frustrerende for Sumin som ville at alle skulle nyte naturen, men Gunnar hadde tydeligvis planlagt å holde tempoet, så mest av det vi fikk se mens vi gikk var bakken. Ina fikk se den litt bedre enn alle oss andre disse fire gangene hun velte ned. I tillegg til alt det morsomme som hendte, fikk vi også spille Capture the flag og deretter, på vei til skolen, plukke blåbær og flere typer bær som hjalp oss beholde energien for en god stemning.

cof

cof

På kvelden skjedde det masse gøy, med Klubben og deretter månetitting, boller og is som erstattet månekaker som vanligvis pleier å bli spist på Månefestivalen.

14397961_10207692980938058_328749716_n

Torsdagen tilbrakt alle god søvn og på fredag morgen var alle utvilt og klare for valgfag. Litt synd for de som var inne, mens vi som hadde kajakk, fjelltur og mat på bål var ute i «historisk varmt vær» ifølge Eirik.

Lørdag og søndag var den første fri-helgen, og for de som ikke reiste hjem ble det karaoke og vafler, og bading på søndag.

1

Gjennom den tredje uken fanget alle opp i en gif krig på messenger som spesielt Harambe (Andreas) synes er kjempe interessant.

Peace out!

Anja og Maciek

Bilder fraskoleåret 2016/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.