Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Første uke på Møre 2016/17 !!

Søndag 28/8 åpnes dørene på Møre folkehøgskule og nye elever kommer strømmende inn dørene, sånn bortsett fra Johanne fra animasjon og vår egen Erlend har bygget vært tomt for elever i hele sommer. (dette er ikke helt sant da det kom flere elever på Fredag ;)). Som andreårs elev kom jeg en uke i forveien og fikk sammen med de andre
stipendiatene være med på å planlegge året som skal komme og vitne alt arbeidet som blir lagt i at elevene skal ha et fantastisk år. Jeg fikk også hilst på den nye rektoren her på skolen “Martin Staxrud”, men tilbake til der vi var. Elevene strømmer inn og vi står spent i resepsjonen og tar dem imot med godt humør og et kamera rettet opp i fjeset (skal bli gøy å se på slutten av året). Med 24 elever er Kina en relativt stor klasse og jeg begynner etterhvert å bli istand til å plukke dem ut i mengden. Spesielt kanskje Andreas med sine 2m og mer er lett å plukke ut.

Kina_uten_navn

Kinaklassen 2016/2017

Det er Søndag og navnene sitter enda like løst som en klatt smør på stekepannen. det er sol og vakkert vær, vi er på vei på Helgehornet som er et lokalt fjell her i Ørsta. Noen av oss sykler og de som ikke sykler blir kjørt til foten av fjellet hvor de går opp. Spreke som de er var det mange en Kina elev å se både Amanda og Amanda var blant dem som plantet rompa på sykkelsetet og satte fart mot Vallahornet.

20160828-DSC08394

Vår egnen Ina ++ en masse animasjons elever og Beate

Haibiao og Sumin (våre flotte lærere) synes vi er for sjenerte og dårlige på navn og setter igang en bli kjent aksjon Mandag 30/8. Først ut er Assistenten og jeg måtte opp fra stolen og ramse opp elevene en etter en, for vær elev jeg ikke husket fikk jeg en lett ørefik. etterpå fikk elevene prøve seg på det samme, deres straff ble armhevninger. det var bare en elev som slapp unna og det var Truls. som forøvrig kan alle etternavnene også. Sumin tar så opp en boks full av små lapper, på disse små lappene står det beskrevet flere forskjellige måter man kan hilse på. Fra et vanlig håndtrykk til det mer kleine eskimokysset. Alle trakk hver sin lapp og skulle så hilse på alle de andre i klassen en etter en. På denne måten bryter vi isen og lærer navn. Samtidig som vi gjør dette står Haibiao og flirer/filmer slik som han alltid gjør, den mannen er bare hærlig.

20160827_183200

Første klassemøte

På Tirsdag blir vi peppret med info om vaskemaskiner og gulvvask. Ellers skjer det lite spennende den dagen. På Onsdag derimot er det tid for Standal Velodromen. Nå må det vell nevnes at gitte “Standal Velodrom” ikke befinner sted på Standal pga regn, regn og litt mer regn. Istede ble det holdt på skolen. Elevene ble på denne måten spart for kollektiv forskjølelse og kalde tær. Standal velodromen er en gruppebasert aktivitet hvor de som deltar går fra stasjon til stasjon hvor de har 10min på seg til å utføre en oppgave som feks bueskyting eller matte. Når oppgaven er løst får de en poengsum og muligheten til å vinne en premie som blir utdelt på Lørdagen.

20160831-DSC08507

Joakim og Marja prøver å finne ut av IQ testen

Torsdag er det tur dag (for de som vil) jeg ville ikke og ble igjen sammen med per, Andreas, Mathias og Daniel.. sikkert flere også. På skolen var det fri aktivitet. Per leste en bok og jeg satt og tegnet. Senere ble det film i musikksalen her hadde Tiina (animasjonslærer) med seg et knipe veldig gode filmer men ble trumfet av Mathias som hadde med seg en hand Ghibli filmer som folk virket mer keen på å se. Tilslutt ble det valgt Vinden Stiger som er en fantastisk film om kjærlighet, drømmer og fly (veldig bra film!) på kvelden disket Haibiao, Sumin og kjøkkenet opp med deilig grillmat som vi koste oss med før vi gikk til sengs.

20160831-DSC08592

Amanda skyter med bue under velodromen

Det er Fredag og det er laks til middag!. Det er også dagen de offisielle skolebildene blir tatt. Disse får vi desverre ikke se riktig enda. Resten av dagen gikk til forberedelser av det som skulle bli et heidundrene seminar og elevkveld på Lørdagen. “Møre rundt” seminaret som vi stipendiater har laget til elevene etter testet oppskrift går av stabelen. Elevene blir oppdelt i samme grupper som ved velodromen og sendt ut i det store Ørsta for å bli kjent med hverandre og med byen. Her har de fått et kart med punkter som de skal besøke, ved hvert punkt hører det med en oppgave ala ta bilde sammen med Ivaar Aasen statuen, eller ta et badebilde.

14163990_1074283042626085_1698125771_o

Erlend og gruppa hans tar bilde sammen med Ivaar Aasen

Senere på kvelden er det dukket for elevkveld, eller snarere lærerkveld. Neste uke er det vi som skal underholde skolen men i kveld skal vi bli underholdt og showet er det lærerne som står for (vi assistentene måtte også bidra her) kvelden begynner med en montage av alle filmene og bildene som ble tatt under “Møre rundt” etterpå er elevgruppene oppe på scenen og viser oss en liten forestilling, dette er en del av tidligere Standal oppleget. Vi assistentene sitter fremme og gir poengscore (forestillingene holdt til godt med 9ere og 10ere) senere holder Thor Erik (ekstremsport lærer) og Eirik (sør Amerika lærer) quiz om seg selv. de hadde ordnet omlag 52 spørmål og bydde virkelig på seg selv. Viste du for eksempel at Thor Erik hadde vært griserøkter. Jørn bydde på en fantastisk fin film om elevenes ønsker og forhåpninger til skoleåret, før dagen ble avsluttet med vaffler og overnatting i Lavvo.

20160904-DSC08803

Johannes danser

Mvh assistent og elev Gunnar Johnsen

Bilder fra skoleåret 2015/2016

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.