Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

En uforglemmelig, minnerik og inspirerende studietur

SONY DSC

Emilie

Så veldig frem til studieturen før vi skulle dra, og vil si at den har levd helt opp til forventningene. Har vært en fantastisk reise med masse inntrykk, opplevelser og minner. Er det noe jeg vil trekke frem er det alle de fine naturopplevelsene vi har opplevd. Spesielt var risterrassene i Longsheng og Huangshan (De gule fjellene) helt fantastisk. Avstandene vi har reist er også noe som er verdt å nevne. Da tenker jeg først og fremst på Kina. Der har vi fått oppleve de enorme klimaforskjellene, fra 25 grader i Guilin til 5 i Beijing. De 26 timers lange togturene har også vært med å understreke hvor stort land Kina er. Å reise på denne måten synes jeg har vært en effektiv måte å se store deler av Kina på. Forskjellene mellom storby og bygd er noe jeg likte å oppleve. Har også vært svært gøy å oppleve nye kulturer. Vi har både fått oppleve kulturen i  Kina og Japan. Vært spennende å se hvor stor kulturforskjeller disse to landene har. Alt i alt har dette vært en super tur!

Denne turen har vært helt uforglemmelig, minnerik og inspirerende. Den har gitt utrolig mye mersmak, og stor innsikt i to nasjoner med unike og rike kulturer. Min favorittdel av turen var desidert Yangshuo og håpskolen, som er en unik og stor opplevelse som kommer til å  sitte med meg veldig, VELDIG lenge.

20160229-katrine

Katrine

20160301-line-bin01

Line-Bin

En fantastisk opplevelsesrik tur. Lærerik på både godt og vondt. En minneverdig tur som vil være med for resten av livet.
 Vår seks uker lange reise i Kina og Japan har vært en uforglemmelig opplevelse. Med mange inntrykk og lærerike øyeblikk som jeg aldri vil glemme. For meg var den beste opplevelsen møtet med barna på Lilong barneskole, savner førskoleklassen min! Jeg kommer til å se tilbake på turen som en viktig start på mitt voksenliv og gleder meg til dagen jeg kan besøke landene igjen.

20160229-siri

Siri

20160229-jorgen01

Jørgen Baby

Disse 6 ukene har vært absolutt fantastiske. Stedene vi har vært på, folkene vi har møtt og all maten vi har spist har alt vært så utrolig spennende og interessante. Hver eneste dag har vært et nytt eventyr som man virkelig så frem til. Jeg sitter nå igjen med uforglemmelige minner og sterke inntrykk. Turen hadde selvfølgelig ikke blitt så bra som den var hvis det ikke hadde vært for fantastiske lærere + en super klasse! Digger dere! Takk for alt!
Hvis jeg skulle satt meg ned og skrevet alt jeg føler om turen så hadde jeg nok aldri blitt ferdig. Jeg kan ihvertfall ikke gjøre noe annet enn å skryte av Sumin og Haibiao. Hele turen var planlagt og tilrettelagt, det var alltid noe spennende å gjøre. Jeg har aldri opplevd noe lignende, og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg ble med på denne turen. Skulle nesten ønske den varte noen uker til.

20160324-DSC07255

Eva

20160324-ingrid01

Ingrid

Har hatt en helt uforglemmelig tur hvor jeg har sett fantastiske steder sammen med fantastiske mennesker. Jeg tror aldri jeg har sett noe så nydelig som fjellene i Yangshuo, og jeg har heller aldri vært i mer levende byer enn Shanghai og Tokyo. Kyoto og Yangshuo tror jeg er favorittene, og det blir nok flere turer tilbake til både Kina og Japan i fremtiden.
 Vi har opplevd så utrolig mye forskjellig, og det er krevende å oppsummere alt sammen. Stedene vi har besøkt har alle vært flotte og unike, og vi var attpåtil utrolig heldige med været. Men det som virkelig sitter igjen etter en slik reise er opplevelsen av å måtte leve blant et annet folkeslag, i helt andre omgivelser. Vi har observert andre levemåter, og funnet ut både hvor like og ulike vi er. Reiser av slike proporsjoner gir oss nye perspektiv, og slikt vokser en av. Inntrykkene har ikke slått rot helt enna, men jeg tror vi vil merke det med tiden.

20160316-knut

Knut

20160222-Marte01

Marte

 Denne turen har vært en helt unik opplevelse. Jeg har sett, lært og opplevd utrolig mye nytt, og blitt godt kjent med mange flotte mennesker. Kommer spesielt til å savne det fantastiske landskapet i Yangshuo, og det blir ikke lenge til neste ferietur til Japan! Er kjempe glad for at jeg fikk denne muligheten, og alle de gode minnene som kom med den. ?
 Turen har vært heeeeeelt fantastisk! Jeg opplevde så ufattelig mye spennende så og si hver dag. Beste seks ukene i midt liv, garantert!

20160321-Niko01

Nikolai

20160324-martine01

Martine

 Tre ord som beskriver denne turen er uforglemmelig, minnerik og spennende. Denne turen har vært en opplevelse som jeg er sikker på at jeg kommer til å ha med meg hele livet som et av de beste øyeblikkene jeg har hatt! Spesielt godt likte jeg håpskolen og risterrassene, noe jeg kanskje ikke ville fått opplevd hvis jeg ikke hadde gått i Kinaklassen!
 Turen har vært en erfaring for livet. Jeg har fått utfordret meg selv, og lært mye om meg selv i prosessen. Gjennom turen har jeg fått knyttet bond med flere av mine klassekamerater og blitt kjent med dem på en helt ny måte. Jeg har blitt introdusert til mye ukjent i kinesisk kultur og opplevd ting jeg kommer til å bære med meg for resten av livet. Har definitivt vært høgdepunktet med folkehøgskole året og verdt hvert eneste øret det kostet.

20160321-ida01

Ida

20160227-Mari01

Mari

 Turen var spennende og  lærerik. Underveis på turen ble vi enda bedre kjent med både hverandre og oss selv. Turen var en opplevelse for livet, med mange gyldne øyeblikk jeg sent vil glemme. Turen gav mange fine minner, og diverse øyeblikk/hendelser/episoder vi kan se tilbake på og le av.
Denne turen har vært uforglemmelig, både på grunn av alle de fine stedene og alle de fine folkene jeg har vært sammen med. Jeg har fått et sterkt inntrykk av kulturen, språket og væremåten i Kina og Japan og kommer helt sikkert til å dra tilbake, enten det er for å bosette meg, studere eller feriere.   Alt jeg har opplevd kommer til å følge meg gjennom livet, og jeg tror aldri jeg får oppleve en lik ting på nytt, men tross alt dette er jeg glad for å komme hjem igjen også!

20160324-lars01

Lars

20160229-rose01

Rose

 Denne 6 ukers reisen til Kina/Japan har vært en drøm. Mine høydepunkt med turen er risterrassene, De Kinesiske Mur og Det gule fjellene. På risterrassene fant jeg ut hvor dårlig kondis jeg har, når vi var på vei opp til hostellet vi skulle sove. Dagen etterpå skulle vi gå i 5/6 timer på risterrassene. Etter min mening var det den fineste turen på hele reisen. Nydelig landskap. Å gå på Den Kinesiske Mur var noe for seg selv. Tenkte på all historien bak, og alle som døde for å bygge den. Det gule fjellene for meg var ett sant mareritt å komme seg opp på, men en fantastisk mestringsfølelse å komme meg i mål. Sto opp kvart på 5, og håpte på å se soloppgangen som var meldt å stå opp kl 06.23, og den skuffet ikke. Soloppgangen var nydelig! Gledet meg veldig til håpskolen, men ble dessverre dårlig andre dagen.
Det har vert ein heilt fantastisk tur, og det er veldig rart å tenka på at den er over. For 6 veker sidan landa me i Chongqing, og det føles så lenge siden, nesten som eit vagt minne. Eg har fått så mongen gode minner og erfaringar. Spesielt håpskulen, risterassane og dei gulefjellene ligge høgt oppe på listo øve det eg har likt best på turen. Men, er det noko eg sitte igjen med etter denna turen, så er det min store kjærlighet for Kina sine hol i bakken-do og Japan sine varme doseter.

20160305-ingvild_xiao

Ingvild Xiao

DCIM100GOPROG0619110.

Einar

 Det har vært en helt utrolig reise! Vi har opplevd så sinnsykt mye sammen. Det har rett og slett vært en magisk opplevelse.?
Dette har vært en helt fantastisk tur på alle mulige måter. Jeg sitter igjen med så sykt mange gode minner og opplevelser som jeg aldri kommer til å få oppleve igjen. Hvor risterrassen, gule fjellene, den kinesiske mur og sykkelturen til månefjellet fikk en ekstra stor plass i hjerte mitt! For noen fantastiske turer det var.! Det som er sikkert og vist er at jeg ikke hat fått sett nok av Kina, jeg kommer tilbake!

20160228-ingvild_DA_01

Ingvild DA

SONY DSC

Eirik

Klassenturen var en opplevelse uten like. Vi fikk oppleve mye av det Kina og Japan hadde å tilby. Turen presset deg til å prøve nye ting som du ellers aldri hadde opplevd. Minnene kommer til å vare livet ut.

Klikk HER og se våre reiseblogger og reisealbum

 

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.