Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

BIG IN JAPAN

20160326-DSC07431

Hele klassen foran Sensoji-tenplet

Endelig er vi i Tokyo, etter en lang og slitsom busstur. Dessverre var det ikke alle som fikk sove godt på bussen, selv med fine og komfortable seter. Til tross for dette gikk turen veldig bra. Hostellet vi bor på heter Sakura Hostel og ligger i Asakusa, like ved Asakusa Shrine.

20160326-IMG_4134

Akihabara

20160329-2.pic

Den beste sushien i Tokyo

Tokyo er den byen vi har hatt mest tid til å gå rundt alene uten noe fast opplegg. Derfor har mange gjort forskjellige ting. Samme dag som vi kom til Tokyo tok vi turen til Akihabara som er en egen bydel hvor du kan finne alt av elektroniske duppeditter til anime (tegneserie) figurer og mange forskjellige småting. Mange som drar til Japan, spesifikt Tokyo, setter gjerne av en egen dag til å gå rundt i byen og se på alle de forskjellige tingene man kan finne. Jeg tror det var noen i klassen som tok turen tilbake hit i løpet av oppholdet. Irene, Linn-Yi og Line Bin dro til Shibuya Market City og spiste på en av de beste sushi restaurantene i Tokyo. (Den har fått veldig god omtale på tripadviser! 🙂 ) Jeg har vært der før og synes de har den beste sushien og det var morsomt å kunne dele denne opplevelsen igjen med noen fra klassen. 🙂

20160327-IMG_4172

Pokemon senter

20160327-IMG_4177

Tokyo tower

På søndag var det flere som tok turen til Mega Pokemon Center i Ikebukuro, på kjøpesenteret: Sunshine City, for å kjøpe inn kosedyr, kort og andre ting fra barndommen sin. Nostalgisk stemning. Jeg (Line Bin) tok denne turen siste dag i Tokyo. Det var veldig morsomt å endelig komme til Pokemon senteret. Etter senteret dro de som hadde vært på Pokemon senteret til One Piece Tower. Det skulle visst ha verdt alle pengene. Det var visst masse å gjøre, du fikk blant annet se filmklipp fra de spektakulære kampene i serien, mange aktiviteter og masse mer! Det var visst mulig å kunne kjøpe noen orginale tegninger, ooooh!! Spennende. Inklusivt i billetten for å komme inn i One Piece Tower var det mulig å komme opp i Tokyo Tower og få utsikten over litt av Tokyo. Etter alt dette var det noen som tok turen til Harajuku Street og Bridge.

20160329-DSC07762

Gratulerer med dagen, Irene.

20160328-DSC07622

Jeg var i Ghibli Museum

20160328-DSC07572

Tuskiji Fish Market

Mandag hadde Irene bursdag! Gratulerer så mye med dagen til henne!! 😀 Dette var også dagen vi skulle dra til Studi Ghibli museumet. Mange vet hva Studio Ghibli er men for å kunne gi de som ikke helt vet hva det er et lite inntrykk av hva det er så er det den Japanske versjonen av Disney. (Chihirio og heksene, Det levende slottet, Min Nabo Totoro kan anbefales på det sterkeste). Hele klassen hadde gledet seg til dette og hypet hverandre opp til denne dagen. Vi ble delt opp i to grupper hvor gruppe A dro til Ghibli museumet mens gruppe B dro til Tsukiji markedet, verdens største fiske marked! Her var det mange forskjellige fiskearter å se, hallan dussen så mye det var å se her. Fersk og fin fiskelukt! Etter å ha gått gjennom en haug med boder av fisk, fikk noen øye på en kniv butikk! Det er allerede noen som har vært og kjøpt seg kniv i Kyoto, men på fiske markedet var det enda fler som hadde tenkt til å benytte sjansen! Håper de er pakket godt inn i kofferten. 😉 Ghibli museumet var en fulltreffer hos alle.

20160329-DSC07739

Sakura begynner å blomstre i Ueno-Parken

20160329-DSC07666

Edo Museum

Siste dagen har de fleste gjort som dagene før, noen dro til Pokemon senteret i Sunshine City igjen. Linn-Yi, Katrine og Knut dro tidlig til fiske markedet for å kjøpe seg kniver, gaver og til seg selv. Andre har tatt turen til Ueno parket for å se på kirsebær blomstringen og spist lunsj der. Akihabara ble et stedet andre kom tilbake til nok en gang. Haibiao og Sumin reiste til Edo museumet sammen med noen fra klassen. Klassen har tilbrakt siste dagen i Tokyo veldig forskjellig, men jeg vil tro at alle har hatt et veldig fint opphold her. I morgen er tiden kommet for å reise tilbake til Norge, noe som kan bli deilig. “Borte bra men hjemme best” er det noe som heter og jeg tror vi kan være enige i det.

Tusen takk for en fantastisk fin tur, vel organisert og planlagt. Har ikke vært en dag det ikke har vært noe å gjøre. Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at dette er et minne for livet som vi alle setter veldig stor pris på. Tusen hjertelig takk.

Line-Bin

Bilder fraskoleåret 2015/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.