Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Siste dag i Kyoto!

Hei hei!

I dag er det Marte og Emilie som skal skrive blogg om den siste dagen vår i Kyoto før avreise til vår siste destinasjon: Tokyo! I dag kunne vi sove litt lengre, så lenge vi kom oss opp og ut av rommet før kl. 11 på morgenen. Denne dagen var stort sett til egen disposisjon, men de aller fleste valgte å besøke en hage ikke langt unna hostellet som heter Shoseien-garden. Der kostet det 500 yen å komme inn, og området hadde mange fine planter, en stor dam med fisker og en bro som førte til en liten øy med et lite tehus på toppen.

20160325-DSC_0684

Shoseien-garden

20160325-DSC_0769

Blomster blomster blomster

20160325-DSC_0783

Bilder tatt av Emilie

Siden vi fortsatt befinner oss i et litt tidlig stadiet av våren var det ikke så mange blomster å se riktig enda, men vi kunne se begynnelsen av sakura blomstringen på trærne samt noen busker her og der med fine og fargerike blomster. Området var veldig fint sammensatt, og vi kan se for oss at det ser helt fantastisk ut når alt er i full blomstring!

20160325-DSC_0693

Shoseien-garden

20160325-DSC_0705

Shoseien-garden

Senere på dagen besøkte klassen et tehus i grupper for å lære om den tradisjonelle måten å holde en japansk teseremoni. Her viste en dame oss hele gjennomgangen for hvordan man tilbereder japansk te, og hvordan den skal serveres og drikkes. Deretter fikk alle prøve å tilberede sin egen te som vi senere skulle drikke. Her gjaldt det å følge med på stegene og ta rett mengde te og vann slik at den fikk riktig smak, og ikke ble for tynn eller bitter (Ikke sant, Emilie og Birger?).

20160325-DSC07390

Emilie lager Maccha-te

20160325-DSC07420

Vi er flinke til å lage japansk te, og til å sitte på japansk stil

20160325-DSC07396

Bare pose 🙂 Vi satt faktisk i free style under te-seremonien.

Ellers har de aller fleste brukt fritiden sin til å gå rundt i byen og shoppe eller besøke kjente steder som Gion hvor man har muligheten til å møte geishaer på vei til jobb. Nå sitter de fleste på hostellet å slapper av før avreise kl. 21:15 til Kyoto Stasjon hvor vi skal ta nattbuss til Tokyo! Bussturen varer ca. 10 timer, og vi er framme ca. kl. 8 på morgenen (kl. 12 på natten i Norge). Vi satser på at alle får seg litt søvn og at ingen blir kastet av bussen for å ha brutt noen av reglene, som å spise mat som lukter eller lager lyd, eller snakke for høyt (Det er lov å håpe).

Farvel for nå! Sees i Tokyo!

Reisealbum 2016

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.