Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

It’s the final countdown!

reiserute 2016_big

Det er nå man virkelig begynner å kjenne det på kroppen. Det er i grunn merkelig å tenke at det er snart nå det skjer. Alt av Håpskole arbeid og forberedelser må være klart. Den etterlengte Kina-turen nærmer seg!

Første dagen i vår siste uke før Kina-turen startet med Linjefag. Sumin forteller om Konfutse og konfusianisme ! Konfutses lære er virkelig et must å kunne hvis man skal forstå seg på det kinesiske folks bevisste og ubevisste mentalitet gjennom tidene. Etter lunsj satte vi i gang siste arbeidstime med Håpskolen sammen med Haibiao. Enkelte var kommet lengre enn andre, men jeg vil tro (og håpe) at alle kom i mål til slutt. På slutten av dagen var endelig alle fra Sør-Amerika og Body & Mind tilbake! Det var blitt uvant å ha så mange på skolen igjen, men det var fantastisk å få se alle igjen.

På tirsdag dro vi ut! Mat på bål var temaet for dagen. Ikke bare oss, men selveste Gunnar fra Animasjon fikk bli med ut på tur. Vi endte opp ved et vann i nærheten av Ivar Aasen tunet. Været var også på vår side med både sol og blå himmel. Det ble fort hektisk etter bålet var oppe. Alt ifra pølser (med bacon!!), ostesmørbrød, pinnebrød og bananer med diverse (Birger syntes det var en god ide å legge til Fruktkaramell i bananene). Så dagen gikk stort sett ut på å spise og nyte det vakre stedet, samt dens stillhet. Ikke alle nådde fram til vannet. Alice, Ida, Mari og Line Bin + Haibiao endte opp med å gå for langt (nesten til Volda), så de kom aldri frem til vannet. Et godt eksempel på Haibiaos gode retningssans (enda godt at han har Sumin).

677

Bålkos!

På onsdag fortsatte Sumin med den religiøse siden av hovedsakelig Kina og Japan. Taoisme og Shintoisme var temaet. Vi så også en dokumentar om konfusianisme og taoisme. Vi endte med første del av dagen med å få utdelt kontrakt fra skolen, som måtte undertegnes før Kina-turen. Vi fikk også utdelt kopi av flybillettene. Det var nå man virkelig begynte å kjenne på alvor at turen nærmet seg med stormskritt. For å roe ned reisenervene så så vi på Studio Ghibli’s ”Ponyo” av Hayao Miyzaki.

MPW-42323

På (Suppe-)Torsdagen (som vi ikke fikk suppe til lunsj på!(Nudelsuppe er IKKE suppe!)) hadde vi vår siste time før Kina. Vi fikk hotelliste og reiseoversikt i papirform, samt bagasjelapper som er greie å ha. Vi gikk innom temaet om hva som er viktig når man drar til et sted med en annen kultur. Kort oppsummert: Ha et åpent sinn og vis respekt. Til slutt gikk vi gjennom hva vi MÅTTE ha med i håndbagasjen (Pro tip: Pass er greit å ha.)
På lørdag skulle det være fjorårstreff, så litt etter litt begynte det å komme elever fra året som hadde vært. Det var blant annet også 2 fra fjorårets kinaklasse (Didrik og Oda) som hadde ankommet Møre Folkehøgskole. Det tok ikke lang tid før Sjalusien tok grep (litt hardere for noen) når disse 2 begynte å snakke med (VÅR!) Sumin og (VÅR!) Haibiao! Dette skulle vise seg å bli en interessant helg for enkelte…

Det ble litt for mye for Ingvild

Det ble litt for mye for Ingvild E

Fredagen ble også en utedag! Skolen dro opp til Ørsta skisenter. Der ble det slalom, langrenn, snowboarding, aking og strikking eller bare å chille i varmestuen. Når vi var kommet tilbake var det kommet enda flere fjorårselever, men det var også flere i klassen som begynte å dra hjemover for å gjøre seg klar til Kina-turen. Dagen ble en skummel og ikke minst klein dag for de fleste elevene fra 15/16 årskullet på folkehøgskolen, siden det var kommet så mange *Host* *Hark* ”Inntrengere” (ukjente mennesker) på skolen.

På Skisenteret

På Skisenteret

Lørdagen var dagen for fjorårstreffet, så de aller fleste hadde fått oppgaver som skulle fullføres før middag. Eva, Sumin, og jeg (Jørgen C) brettet ark med sanger samt servietter som skulle tas i bruk under middagen. Både Sumin og jeg endte opp med arbeidsskade, forskjellen var at Sumin reagerte profesjonelt med et kynisk ”oi, papirkutt,” mens jeg hørtes ut som noe som var i ferd med å dø. Jeg fikk plaster.
Da klokken var 13:45 så skulle de gamle klassene møtes i deres opprinnelige klasserom. Sumin fant ut at dette måtte jo Eva, Ingvild E og jeg være med på, fordi det er ingenting som er mindre kleint enn nettopp det. Det viste seg å gå veldig bra! Vi fikk blant annet tips og anbefalinger fra den gamle Kinaklassen når det kom til turen vi snart skulle ut på. Da kvelden kom ble det show! Årets elever stod for underholdningen til fjorårselevene. Alt fra kortfilmer om klassene, til dans og allsang. Det hele ble avsluttet med et skuespill (Askepott) som lærerne hadde satt opp. Haibiao som Askepott var absolutt det beste gjennom den kvelden. Og med det så var uken, samt den siste bloggen før Kina-turen igjennom.

reiserute 2016_big

The final countdown has begun. To be continued… I KINA!!

– Jørgen C, aka Baby-Jørgen

Bilder fra Kinaklassen 2015/2016

Previous Post

Next Post

Comment (1)

  1. Didrik

    Haha, flott innlegg! Dere får kose dere masse på turen : ))
    So jelly….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.