Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

STEIKE DET SNØR!!!!!!

20160121-DSC04769Hiv og Hoi. Da var nok en uke over her på Møre Folkehøgskule.
Uken startet med valgfag. Da har folk fordelt seg på de ulike mulighetene, kortfilm, matlaging, og hesteridning.   Etter lunsj var det linjefag.  Da fortsatte vi å gjennomgå Kinas historie og de forskjellige dynastiene. Vi fikk også sett en dokumentar om to brødre som oppsøkte minorietsfolket i Kina.

Tirsdag og deler av onsdagen gikk med til håpskoleprosjektet. Tidligere i uken har gruppene fått forberede  undervisningen de skal ha i Lilong. Denne uken var det endelig tid for å vise frem hvor langt de hadde kommet. Alle gruppene fikk presentert sitt program for de to dagene vi skal være på skolen. Det var også noen grupper som var ferdig med den første timen, og kunne ha en liten demoundervisning  for klassen.

Utenom håpskoleprosjektet gikk også onsdagen med til historie. Da ble vi ferdig med gjennomgangen av de forskjellige dynastiene, og vi avsluttet dette med en kahoot. Denne uken ble det også samlet inn litt penger til håpskolen. På grunn av all snøen som har falt den siste uken fikk klassen et måkeoppdrag. Eva, Marte og Ida dro for å måke ett garasjetak i nærområdet. På kvelden var det matlagning for de som hadde valgt dette som valgfag. Da ble det laget svinekjøtt i sursøtsaus. Dette er en tradisjonell kinesisk rett. (Emilie synes dette smakte godt) Noen heldige ’gjester’ fikk også smake. Rett før kvelds hadde Linn- Yi arrangert ”capture the flag” som er et strategispill. Her blir banen man spiller på delt i to, og oppgaven til hvert lag er å ta motspilleren sitt flagg og bringe det tilbake til sin base, uten og selv bli tatt. Det finnes også et fengsel, og hvis man blir tatt blir man ført dit. Man kan bli fri dersom noen på laget redder  de. Senere ble det kakao og kos i peisstuen.

Torsdag dro klassen ut for å benytte all snøen som har kommet den siste uken. Vi dro i retning gapahuken, og der hadde vi en akedag. Vi hadde også litt forskjellige leker som linn-yi hadde laget. Vi skulle blant annet ta bilder av diverse ting som vi skulle finne i nærområdet. Etter lunsj var det romvask og valgfag matlaging.

12570817_1145495368793954_1683475880_n

20140101-DSC04844

Sumin Qiu be like: You came to the wrong neighborhood!!
– Jørgen Holand

Fredagen begynte dagen med valgfag. Da fordelte folk seg på de forskjellige fagene; hesteridning, trening og kreativ forming. Etter lunsj var det verdifag som rektor holdt. Etter middag var det i regi av noen elever, arrangert Møre Folkehøyskoles første ”Mini-innebandy golf” turnering.  Da hadde de syv arrangørene laget sine egne baner ved hjelp av utstyr som finnes på skolen. Vi som deltok fikk tildelt en lapp og måtte fordele oss på de forskjellige banene som fantes. Da alle var ferdig ble det regnet ut hvor mange forsøk vi hadde brukt på hver bane, og de fire beste ble tatt videre til en finale. Senere på kvelden dro en del avgårde for å se premieren på den Oscar-nominerte filmen The Revenant. Birger likte filmen kjempe godt.  Filmen var ganske blodig, dramatisk, og utrolig spennande. 🙂

BeFunky Collage

Lørdag var det seminar. Denne uken fikk vi besøk av Jon Lotterud. Han fortalte om rockens historie, og hadde innslag av både youtubeklipp, pianospilling og synging. På ettermiddagen holdt rektor et kurs for de som ønsket å lære og spille bridge. Han gjennomgikk reglene, og etter hvert fikk vi prøve å spille selv. På kvelden var det Mariokart64 turnering og kos i peisstuen. Jon Lotterud hadde konsert i frikirken. Mens andre koste seg med taco, noe de kunne ha spist nårsomhelst, dro noen på konserten hans. Det var et ganske ensformig publikum, bare eldre folk, og rektor var der også. De sang noen kjente sanger, mens andre var ganske beroligende.

Søndag har  vært en dag med avslapning og oppladning til en ny uke.

20160121-DSC04788

–  Birger, Emilie og Eva

Bilder fra Kinaklassen 2015/2016

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.