Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Juleball!!!!

Klassebilde kina

Nesten alle elevene i Kinaklassen

Heisann, da var oppgaven med å skrive blogginnlegg gått over til oss igjen.

Denne uken har vært voldsom travel for de fleste her på skolen, men spesielt i Kinaklassen.

I kinaklassen hadde vi fremføringer om forskjellige temaer relaterte til Kina og Japan både i to halve dager. Selv om vi hadde fått godt over en uke på oss til å forberde, var det svært få som faktisk var klar. Ser ut til at folk har mistet disiplinen til å lage fremføringer etter å ha sluttet på “skikkelig” skole.

Ingvild x2 har fremføring om Leshan Giant Buddha

Ingvild x2 har fremføring om Leshan Giant Buddha

Line Bin har framføring om turene hennes til Japan.

Vi fikk også informasjon om hva vi skulle gjøre på håpskolen i Kina. Haibiao forklarte at vi burde holde setningene våre enkle og korte. Han ga også eksempler på hva vi burde snakke om.

Vi brukte også tid til å diskuterte og bestemte seg for hva slags innslag til juleballet skulle være. Vi bestemte oss for å fremføre 8 korte danser fra kjente musikkvideoer, derav 6 av dansene ble fordelt på 3 grupper og 2 der hele klassen var med på. Senere på dagen samlet gruppene seg for å øve sine danser.

På torsdag snakket Sumin kort om vår første destinasjon i Kina, nemelig “Chongqing, en blanding av gammelt og nytt. Byen er kjent for god og sterk mat og fine og spicy girls.” (Sitat av Sumin). Videoclip av Chongqing. Deretter diskuterte vi om kulturforskjeller mellom øst og vest. Etter lunsj fikk vi fikk tid til å øve på dansene.

Fredag morgen fikk vi en ekstra tidlig, men veldig koselig oppvekking av personalet, da de gikk inn på hvert rom og delte ut lussekatter mens de sang Santa Lucia, dette er tydeligvis en tradisjon på Møre folkehøyskole.

De ansatte gjør seg klare til å gå lucia

Verdifag var om ekstremsport klassen sin tur til Tyrkia, noe som var veldig kunnskapsrikt. Etterpå øvde vi til juleballet igjeeeen.

På lørdag var det dagen som hele uken hadde ledet opp til, nemmelig JULEBALLET!1!!!111!!11!21! Her skulle elevene på Møre Folkehøgskole slippe løs håret, eller i noen jenter sitt tilfelle sette det opp, hahahahahaha. Frokosten var utsatt til 10-11 slik vi hadde mer energi til juleballet, uheldigvis hadde jeg (Eirik) ikke fått det med meg og gikk ned til en tom matsal klokken 8:55.

Omtrent hele morningen gikk til forberedelser av juleballet. ca kl. 3 begynte noen jenter gjøre seg klar til ballet, mens guttene startet noe senere. Jentene gikk i kjoler som var alt fra elegante til sexy, og guttene gikk i dress, med skjorter som var både lyseblå og -rosa. Før middagen hadde Haibiao og elevrådet omredet peisestua til et fotostudio. Vi tok alt fra bilder av klassen til gruppebilder og bilder av par.

Nesten alle guttene i kinaklassen

Nesten alle elevene i Kinaklassen

Til middagen hadde elevrådet +hjelpere pyntet matsalen Middagen vi fikk besto av ribbe, pinnekjøtt, surkål, kålrabistappe og poteter. Under middagen hadde alle fått et “hemmelig” oppdrag. Det ble også delt ut noen kåringer, både under middagen og senere i gymsalen, der fire i kinaklassen var så flinke og kapre fem av dem. Årets solstråle, årets latter, årets duracell kanin, årets skravlebøtte og årets romduo. Juleballet startet med et show fra hver klasse der vi fremførte vår dans. Etter showet flyttet vi på stoler og lagde plass til dansegulv. Ballet var full av variert musikk og festen varte til langt på natt. For de som ville var det alkoholfritt nachspiel hos Christian (B&M lærer).

Me snakkes, hilsen Eirik og Mari

Bilder fra Kinaklassen 2015/2016

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.