Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

ENTER THE NINJA

Kjære bloggen, uke 43. Irene, Marte og Line Bin sin tur til å blogge. 

Enda en uke på folkehøgskolen har gått og vi er like klare som sola når den står opp. Det har skjedd en del ting denne uka som vi nå skal fortelle dere om.

Mandagen startet med valgfagene som vanlig. Irene hadde massasje mens Marte og Line Bin hadde knytekunst med Sumin. Valgfagene går på tvers av klassene så det er veldig hyggelig å ha timer med de andre og samtidig høre hva de gjør i deres timer. Denne timen  skulle vi lage en ugle med tynn tråd. Det var krevende og kronglete med liten tråd men vi fikk det til alle som en. Sumin løp rundt i klassen for å hjelpe de som trengete det, tusen takk til tålmodige, talentfulle Sumin. Det ble mange ugler i klasserommet den dagen. 😉

Den fine regnbue uglen til Marte. :)

Den fine regnbue uglen til Marte. 🙂

Etter lunsj dro hele klassen over til gymsalen for å ha kampsport med Mester An. Alle står på og gjør så godt de kan. Det har blitt betydelige forbedringer siden den første uken med kampsport. Vi har fullført nesten alle stegene som A & B.

Erik hadde bursdag og han ble hele 19 år, det skulle en ikke tru! 😉 (He-he). Da ble det full fest i B-salen med hele klassen til stedet! Det ble sunget bursdagssangen for Erik! Vi har så flinke elever i klassen som stiller opp med kaker for hele klassen hver bursdag, all ære til dere! Rose hadde laget to fantastiske eplekaker, Eva laget deilige muffins med blåbær i og Ida laget en veldig god brownie. Det er kjempe hyggelig å feire bursdag i klassen. 🙂

Tirsdag startet Sumin dagen med læren om politikken i Kina og hvordan det var under Mao sitt styre. Politikken i Kina er veldig spennende og krevende. Etter lunsj ble klassen delt i grupper, hvor gruppe 1 hadde kampsport med Mester An og gruppe 2 hadde knytekunst med Sumin hvor de lærte  knyte en skilpadde. Denne gangen skulle A og B lære hverandres roller slik at vi kunne gå videre med de forskjellige stegene. Det er B som har hatt det meste av jobben til nå, men nå var det endelig A sin tur til å være aggressiv og gå til angrep, samt forsvare seg. På kvelden var det noen fra skolen som dro på et trylleshow, OBLIVIOUS! Det hadde vært en veldig morsom opplevelse. Det var til og med noen som ble dratt opp på scenen. Ha-ha, stakkars Sulav.

5 gjenglemte skilpadder

5 gjenglemte skilpadder

*knekk knekk*

*knekk knekk*

Einar gikk på en smell.

Einar gikk på en smell.

Onsdagen var det gruppe 2 sin tur til å  ha kampsport med Mester An, mens gruppe 1 laget en skilpadde med Sumin. (Endelig). Før lunsj ble det pinyin med Haibiao, yeeey… 🙂 :/ 🙁 Mens vi hadde språk med Haibiao hadde animasjon og body & mind kampsport med Mester An. Vi lærte å si hele setninger angående mat og drikke. Vi har lært et veldig populært ord, nemlig; TÀNG/Godteri.

Torsdagen hadde vi fremdeles språk med Haibiao hvor vi repeterte og gikk videre med det vi hadde lært dagen før. Lunsjen ble etterfulgt av kampsport med hele klassen hvor vi jobbet mer med presisjon og koordinering.

Rose hadde bursdag! Hele klassen + noen andre ble invitert til kinaklasserommet. Det var pyntet med mange ballonger. FULL FEST!! Eva, Linn-Yi og Ida hadde laget en fantastisk pavlova med bær og krem på. Mester An og kona fikk også smakt på den deilige kaken som ble bakt. Kjempe flinke jenter som baker når det er bursdager!

Pavlovaen gikk bort som en vind!

Pavlovaen gikk bort som en vind!

Forrige helg ble Kristian badet og lagt til tørk og i hans tørkeperiode hadde noen tatt og stjålet pandaen og gjemt den et sted på skolens område! Emilie ble kidnappet av gjerningsmennene som senere sendte oss en video av hun som leste opp hva vi måtte gjøre for å få han tilbake. Letingen etter Kristian startet.

Fredagen gikk til valgfag på starten av dagen, Line Bin hadde basisball som var veldig slitsomt men morsomt. Irene hadde massasje hvor de holdt på med rygg og halvveis i skuldre. De har nå lært tretten forskjellige massasjeøvelser. Marte satt å heklet i peisestuen sammen med resten av gruppen, noe som var koselig. 🙂 Lunsjen be etterfulgt av verdifag hvor det kom en og holdt presentasjon om stress og hvordan vi kan takle det. Det var veldig lærerikt. Letingen etter Kristian fortsatte, men til ingen nytte. De hadde gjemt han riktig godt. Rose fikk besøk av sin tvillingsøster NORA. Noe som var veldig skummelt, for de ligner så jævlig. (He-he)

Tvillingkamp på gang, hvem er hvem?

Tvillingkamp på gang, hvem er hvem?

Lørdag kom selveste Helge Hjelland og holdt seminar for oss. Det var interessant å høre på hva han hadde opplevd på sine sinnsyke turer i Saharaen, hvor han var nære på å gi opp. Han snakket om hvordan drømmer kom til virkelighet og å pushe seg selv. Dette var veldig inspirerende synes vi. 🙂 I løpet av dagen fant Erik Kristian i en av bilene til kidza fra Sør-Amerika, inne i en svett og ekkel gymbag etter et DEILIG BAD(!!!) som vi hadde gitt han. 🙁 Fy faen Sør-Amerika, what a bitch.  Etter funnet ble det en krangel om Kristian på skolens tak. Kidza bestemte seg da for å kidnappe Erik i bytte mot Kristian. Det passet dårlig for elevrådet siden Erik skulle være med å planlegge elevkvelden. Han ble kort tid etter hentet på flyplassen av elevrådskomiteen og fraktet trygt tilbake.

R.I.P Kristian, vår stinkende panda.

R.I.P Kristian, vår stinkende panda.

Panda-napping og bortføring, for en spenning!

Panda-napping og bortføring, for en spenning!

Senere samme kveld var det tid for elevrådet sin elevkveld hvor temaet var BARNEHAGE. Alle på skolen var kledd opp som små drittunger. 🙂 Der lekte vi morsomme leker, fisket godteri, og så på barne-TV. Dette var morosamt, guyz we luv u. Takk Gunnar for den ekle lakrisen. 🙂 Navnet ditt vil alltid forbli på toalettet.

Konkurranse på gang, 5 store drittunger.

Konkurranse på gang, 6 store drittunger.

Søndag var det matlaging som sto på planen for klassen. Det var Gong Bao Kylling som sto på menyen. Mange i klassen møtte opp, ble delt opp i grupper og laget fire STORE porsoner. Når alle var ferdige skulle Mester An og kona dømme hvem som hadde laget den beste retten. Det ble Rose sin gruppe som vant, tiltross for at den var litt for søt. Alle rettene var veldig gode og alt ble spist opp til kvelds.

20151025-DSC03999

Vi er Flinke!

20151025-DSC04010

Flinke kokker!

20151025-DSC04024

Nam nam!

Nå ser vi frem til en ny uke med kampsport og forberedelser til Halloween! See ya later :’-)

Bilder fra Kinaklassen 2015/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.