Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Hallåhallå fra sykehjemmet !!

Denne uken(40) er det de “sykmeldte” jintutter (bokmål: jenter) Katrine, Martine & Siri som står for den ukentlige bloggingen. Vi er alle smittet av *kremt* SNORRE* kremt* ::`( Føles ut som vi dør på innsiden, men vi vil ikke skuffe så HER kommer et meget sprekt innlegg fra reduserte piker.

12047246_949841948394908_1504640852_n

Ny uke startet TIDLIG med en stor begivenhet, en total måneformørkelse/supermåne som ville vise seg mellom 03:00 – 07:00 natt til mandag.En måneformørkelse er en formørkelse som oppstår når jorden går mellom solen og månen,og hindrer at sollyset når månens overflate. Når månen er på sitt nærmeste punkt i fht. jorden kalles dette for en supermåne. Det unike med denne natten var at begge disse hendelsene fant sted på nøyaktig samme tid, noe som ikke har skjedd siden 1982.

Vi var alle veldig spente og planla å stå opp midt på svarte natta, for å få  med oss dette vakre fenomenet. Folk pakket seg inn i ullklær, soveposer og parkaser for å holde varmen, mens andre var spenstige og gikk med slippers ut i nattemørket. Alle satt ivrige under den svarte nattehimmelen og forventet et unikt syn. Rundt kl 04:30 gikk det opp for de fleste at virkeligheten ikke sto helt til forventningene. Himmelen var overskyet og beksvart, og måneformørkelsen så ut som en skurrete liten flekk. Rød ble den heller ikke :'(

Expectations: Reality:
Super Moon rising above Sierra Nevada Sequoia National Park California 12067835_10206931062211251_1115296932_n

Som dere ser ble dette en svært skuffende hendelse.

Bedre lykke neste gang i 2033!!! 

På mandag var vi alle trøtte etter den lange natten vi hadde vært igjennom – relativt umotivert for å jobbe videre med pinyin/språkundervisning. Derfor startet vi dagen på en veldig koselig måte, nemlig med å feire bursdagen til vår kjære panda/snorlax/Eva <3 Dette feiret vi med muffins og sang.

20150930-110533 7TD65s_sXtuzJ0CfQnv3fFIrwyRZxzXZnTyBjYSkeK4

Vi gjorde så et par pinyin-oppgaver før lunsjen, og etter dette var det klart for mandagsaktivitetene. Denne uken kunne vi velge mellom tegning, film om Nord-Korea eller tur til Gapahuken. Vi (bloggerne) valgte tegning i animasjonklassens teorirom. Det ble mange flotte og kreative tegninger som sluttresultat.

Mot kvelden ble det arrangert Quiz, ledet an av Tor-Erik (lærer på Ekstremsport). Dette var veldig gøy for alle mann,  selvom gruppen til Martine & Siri tapte…. :`( .

Tirsdagen startet vi opp med et spill som slo godt an, nemlig Kinesisk sjakk (IKKE kinasjakk 😛 ). Spillet er  veldig populært i Kina og kommer til å komme godt med på reisen vår til Kina. Det var vanskelig å lære i starten, men vi forsto det bedre etterhvert.

20150929-DSC03586

Konsentrert gjeng

20150929-DSC03594

Heftig sjakkbattle på gang der vi ser Knut vs. Jørgen + Simon vs. Nicolai

Etter lunsj jobbet klassen videre med kalligrafi og gjorde seg ENDELIG ferdig med tegnkategorien “compound ideograms”

12077020_10206574392456736_631025895_n

Onsdag snakket vi litt om mester An, en kung fu-mester fra Universitet i Beijing, som kommer for å  undervise våre stakkarslige kropper i kampsport etter høstferien. Vi så på videoklipp fra hans tidligere besøk på skolen, og lærte relevante begrep som er essensielle når vi skal trene med ham. Han snakker nemlig ikke norsk, og veldig begrenset engelsk. Videre på dagen hadde klassen så diverse språkøvelser i gymsalen.

20150930-080909

20150930-080939

Her har vi våre flotte eksemplarer av arten “Jørgenus homosapilus exemplarus”, forhensvis liten og stor variant.

20150930-DSC03597

Kjekt med leik for småbørno!

20150930-DSC03600

hejhej, hainnhonnj i bannj(????) *trøderaksent

Etter lunsj var det klappet og klart for gymtime, der vår medskriver Siri hadde hovedansvar sammen med Ingvild E. Desverre måtte Ingvild klare seg sjææl, da Siri lå beint ut i senga si, med paracet og ibux intravenøst, hele dagen. Men vår modige sterke Elgmork tok utfordringen på strak arm, og viste stålkontroll over saueflokken mens hun underviste i diverse ballspill.

20150930-DSC03610

Autoritær lederstil vises på denne dama her!

20150930-DSC03603

20150930-DSC03650

Og nå har vi altså kommet oss fram til dagen i dag, nemlig torsdag. I dag var det eneste på skoleagendaen vår å se en film om Bruce Lee sin oppvekst i  1940- og 50-tallets Hong Kong. Den var basert på hans virkelige livshistorie og gav oss et veldig spesielt innsyn i hvordan han var, og hva som førte fram til hans emigrasjon til USA. Dette var veeeeldig interessant, og viste oss hvordan han kunne bli den store helten han virkelig ble, og fortsatt er den dag i dag. Etter dette hadde vi egentlig bare romvask igjen, og denne bloggen vi når skriver.

I dag er det jo faktisk også Kinas nasjonaldag, 1. Oktober, 生 日 快 乐

*** Local Caption *** FLAGG AV FRIVILLIGE: En million frivillige må til for å feire Folkerepublikken Kina. Her øves det på å være det kinesiske flagget.

*** Local Caption *** FLAGG AV FRIVILLIGE: En million frivillige må til for å feire Folkerepublikken Kina. Her øves det på å være det kinesiske flagget.

I morgen skal vi starte med litt grunnleggende japansk språk, samt. ha verdifag om noe vi ennå ikke vet(SUUURROOOPRRYYIISEE!!!)

OG SÅ ER DET HØSTFERIE!!!!!!!!!!!!!! JIPPIIIIIIIIII

Vi gleder oss til å komme hjem for å fortelle venner/familie om alle de flotte opplevelsene vi har hatt hittil!

Da sees vi igjen etter høstferien kjære lesere, og da starter vi opp med valgfag og kampsport med Mester An!

/Over og ut frå sjukingane

Bilder fra Kinaklassen 2015/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.