Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kyoto, Nippon!!

20150325-20150325_121214

Kari-Åse, Jackie og Madeleine

Vi har endeli kommet oss til Japan etter 43 timer på Chinjif-båten fra Shanghai. Wohoo!!

Det første vi gjorde på den første dagen var å ta shinkansen til Kyoto fra Osaka. Deretter sjekket vi inn på hostellet og dro til Kiyomizudera som e den gamle Kyoto. Noen av oss dro til Gion for å se om de fant noen geisha, men såg dessverre ikke noe L

20150323-20150323_160705

Førtst klassebilde i Kyoto

Den andre dagen dro vi til Fushimi Inari Daisha som er et Shinto tempel. Fushimi Inari er veldig kjent for sine torii portene. I den japanske kulturen er Torii portene grensen mellom den menneskelige og den guddommelige verden.

20150324-KL0A5740-2

Fushimi Inari Daisha

20150324-KL0A5776-2

Torii portene

Senere dro vi til Kinkaku-ji som også heter Det Gyldne Pavillion. Da vi var der begynte det å høljeregne, men når sola kom tilbake hadde de fleste gått sine egne veier. Vi spiste mye is der, og når vi kom tilbake til hostelet gikk vi for å … prøve å vaske tøy på et 24h laundry automat. Vi endt opp med å tørk tøye først før vi fant ut at det faktisk var tørking og ikke vasking >_< Det gikk bra til slutt, kleian ble rein og fin. Så gikk vi og spiste curry. Det var godt og belli.

20150324-IMG_4351-2

Kinkaku-ji, The Golden Pavilliong

20150324-IMG_6861

Det var høljeregn da vi kom frem.

Den tredje dagen hadde vi fridag så vi alle dro våre egne veier med egne planer. Noen av oss dro til Himejiborgen, Toei Studio Park og noen utforsket byen på egenhånd.

20150325-IMG_6858

En del i klassen dro til Himejiborgen.

Vi som dro til studio parken var meg, Kari Åse og Madeleine. Studioparken var veldig gøy for de med barn og de som vil ha det gøy. Parken er et studio, eid av Toei som er en replica av Edo perioden. Mens vi var der filmet de en scene til en tv-serie, og det var spennende å se på. Det å se gamle Tokyo som den såg ut for ca 400 år siden, var fantastisk. I parken prøvde vi Amazing Maze som var veeeeldig gøy, vi såg litt på en akrobatisk Ninja show som var bra laget, også spøkelseshuset… som egentlig var for barn. Det var helt forferdelig! Gikk vi inn, så kunne vi ikke gå tilbake! Det e tross alt det JAPANSKE spøkelseshuset vi snakk om og da kan du ikke forvent noe billig sjit! Det var bare oss tre i det lille mørke, ekkle huset. Det første vi så bevege seg var en stubbe, og vi skrek. Vi hørte latter av en liten unge og skrek da og. Da vi trodde at en ekkel dame gikk bak oss begynte vi å skrike igjen og springe (springing var ikke tillatt!). Vi skrek, småløpte og skrek igjen før vi kom ut skrikende mens ungene sto i kø til spøkelseshuset med foreldrene og lo av oss. Det verste av alt at vi måtte vente på litt lys for å vise oss veien rundt og ut av huset.

SONY DSC

Ninja show var bra laget

SONY DSC

spøkelseshuset var helt forferdelig!

Vi gikk og såg inne på anime museet, og spiste dango og shaved ice <3

Selv om spøkelseshuse var skremmende skummelt så var resten av studio parken veldig bra. Senere på kvelden gikk eg og Madeleine til Kohikan for å spise pannekaker med is og jordbær. Det var driiiiiiitgodt! Så det anbefal vi veldig.

20150325-20150325_121545

En gate fra gamle Edo

20150325-20150325_184258

pannekaker med is og jordbær

Den fjerde dagen hadde vi også en fridag. Noen dro til Arashiyama, to dro til Nara som var meg og Madeleine, og resten var igjen og utforsket byen litt mer. Det var veldig pent i Nara med mye sol <3. I Nara besøkte vi templer, en hage, park, mattet masse sika hjort, shoppet litt og spiste mat. Vi smakte også melonbrus med iskrem.

SONY DSC

Kohfukuji Tempel i Nara

På kvelden var det en del som dro til Nijo-jo castle for å se på sakura, dessverre var det nesten ikke noen som hadde blomstret. Men det ble litt flere jo lengre innover vi gikk.

20150326-IMG_6897

Dessverre var det nesten ikke sukura i Nijo-jo castle

Eg(Jackie) og Helene gikk å spiste sushi i en sushi restaurant siden det var siste dagen vårres i Kyoto. Siden vi kom til Kyoto så har vi spist så mye japansk mat og søtsaker at vi mest sannsyneligvis har lagt på oss det vi møsta i Kina :/

Hilsen Jackie & Madeleine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.