Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Shanghai

20150318-IMG_6784

Etter en lang busstur fra Tunxi ankom vi Shanghai tidlig på ettermiddagen og sjekket raskt inn på hostellet. Fordi vi måtte til skreddersymarkedet på samme dag for å få levert klærne våre før avreisen, ble det det første stedet vi besøkte etter lunsj. Etter en lang periode med bestemmelser, ombestemmelser, diskusjon og ubeslutsomhet ved skreddersymarkedet, var det allerede middagstid da vi var ferdige.

20150318-IMG_6728

Shanghai byplanmuseum

Andre dag besøkte vi Shanghai byplanmuseum, hvor vi fikk et innblikk i Shanghais utvikling fra å være en liten fiskelandsby til å bli en av verdens største og mest innflytelsesrike byer. Museet ga også innsikt i forskjellige imponerende byplaningsprosjekter samt videre planer for å gjøre Shanghai til en verdensledende by på enda flere områder. Man kunne også se verdens største modellby i form av et miniaturshanghai. Jeg personlig syntes at museet var veldig spennende, og hadde gjerne likt å tilbringe mer tid der, men Shanghai er stort og det finnes mye å se. Så vi fortsatte til Pudong, Shanghais finansdistrikt. Der tilbrakte vi litt tid på et større kjøpesenter, hvor vi også spiste lunsj. Etterpå gikk vi til Shanghai world financial center, hvor vi fikk sett Shanghai fra verdens høyeste observatorieplatform.

20150318-IMAG3094

På Shanghai world financial center, 497 meter, 101 etasjer

Den tredje dagen begynte med shopping i gamlebyen ved Yuyuan. Så dro vi til Tianzifang, et gammelt fanrikområde, som nå har blitt et område hvor mange kunstnere har flyttet inn for å jobbe og selge varene sine. Etterpå fikk vi tid til egen disposisjon. Noen av oss så på den gamle franske konsessjonen og tok t-banen til ukjente steder for å utforske byen, andre gikk og shoppet, og andre gikk til hostellet for å sove eller tilbringe tid med venner. Etter å ha spist middag så mesteparten av klassen på en imponerende akrobatikkforestilling som blandt annet involverte sjonglering, corde lisse og motorsykler.

20130319-dsc_5773

akrobatikkforestilling

Siste dag var for det meste til egen disposisjon. De som hadde fått skreddersydd klær måtte hente dem. Ellers ble tiden brukt til å se mer av Shanghai, og til å gjennomføre litt shopping i siste liten. Noen ble også med Sumin og Haibiao til “Tianshan Tea City”, hvor vi kjøpte te og te-tilbehør. Der møtte vi også Michael, fjorårets assistent for kinaklassen, som nå tar et årsstudium i Shanghai.

20150320-20150320_150007

Vi smakte te i Tianshan Tea city

På ettermiddagen ble han med hele klassen til en restaurant i nærheten av nanjinggaten, hvor vi spiste vår siste middag i Kina sammen. Majoriteten av klassen var veldig fornøyd med valg av lokale og maten vi fikk. Det ble servert retter fra forskjellige kinesiske kjøkken. Dumplings og sichuansuppe var selvfølgelig inkludert. Til maten drakk vi vann og vannmelonjuice, noe hele klassen var veldig glad over.

Etter middagen avsluttet noen av oss vårt oppehold i Shanghai med en spasertur langs the Bund, med gamle eropeiske bygg fra begynnelsen av 1900-tallet på den ene siden, og en veldig fin utsikt over et fullt belyst Pudong på andre siden av elven. Shanghai er en stor og fascinerende by, og jeg fikk ikke sett nok av den i løpet av de fire dagene vi var der.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.