Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Den store dagen på Håpskolen

20150310-IMG_6603

Da er det Kari Åse og Hanne sin tur til å skrive blogg. Denne gangen var vi i Yangshuo. Dette var byen som vi skulle oppholde oss i til etter håpskolen. Dagen etter ankomst begynte smertene for rompene, det var nemlig tid for sykkeltur til månefjellet! For mange var dette første sykkelturen på mange år, og dette førte dermed til masse tuting fra bilenes side.

Da vi omsider kom frem fikk vi vite at det var ca. 800 trappetrinn opp til fjellet, og vi (Hanne og Kari Åse) gjorde det til vårt oppdrag å telle nøyaktig antall trappetrinn. Totalt var det 770 trappetrinn.

20150307-IMG_6447

Vi hadde også vår første fridag som for de fleste ble brukt til siste forberedelser til håpskolen.

Så kom endelig den store dagen! Nervøse, spente og veldig såre i baken leide vi igjen sykler for å sykle til Lilong barneskole. Da vi omsider kom fram kom nervene for fullt, i det vi hørte høylytte barnerop. Vi ble tatt i mot av lærerne, og fikk en masse frukt, som visstnok skulle hjelpe på fordøyelsen. Så ble vi tatt med til klassene våres. *damdam DAAAM!*

Vi to og Tiril hadde 3. Klasse, en gjeng rampete, men søte unger. Elevene virket stille og forsiktige, noe som senere skulle vise seg til å være helt feil. Undervisningen gikk fort og plutselig var første time over og det var på tide med morgengymnastikk.


DCIM100GOPROG0013668.

Etter morgengymnastikk var det friminutt, og vi ble alle overfalt av barna og man kunne virkelig se hvor glade de var for at vi kom. Vi fikk hender og lommer fulle av gaver, og klemmer som varmet sjelen. Sånn fortsatte det resten av dagen. Undervisningen gikk strålende og elevene ble mer og mer bråkete. Vi fikk alle noen beundrere som aldri ga slipp på våres hender, rygger, føtter, armer, skuldre og nakker. Med andre ord de slet oss helt ut.

20150309-IMG_6485

Til lunsj første dag ble vi med en elev fra klassen vår hjem for å spise hos familien. Kinesiske folk er veldig gjestfrie og imøtekommende, og vi fikk fantastisk mat. Jenta som vi var med var Hanne sin største beundrer.

20150309-20150309_132506

Etter lunsj gikk vi rundt i landsbyen og fikk vite om den mystiske kilden i område. Kilden har ført til flommer, som gjør landsbyen til en innsjø, til tross for at det ikke hadde regnet og det har vært strålene sol. Det er forskere som har vært der, og ingen vet hva årsaken er, men de lokale har sin egen teori: en drage ligger og blokkerer grotten.

20150309-20150309_141928 På kvelden var det vannshow. Et show med 600 lokale bønder og fiskere. Regissert av Zhang Yimo som også regisserte åpningen til OL i Beijing 2008. Det var ikke lett å forstå alt sammen, men alt i alt så var det ett vakkert show med nydelig natur og belysning.

20150309-20150309_202822

Vi våknet neste morgen til at det høljet ned. Det ble dermed ingen sykkeltur denne dagen. Den andre dagen på håpskolen gikk enda bedre enn den første, og tiden gikk alt for fort og plutselig var det over. Avskjeden var trist spesielt fordi barna spurte om vi kom igjen dagen etter. Ingen av barna ville gi slipp da vi omsider kom til bussen, til og med guttene som var livredde for jentelus.

20150310-IMG_6590

20150310-IMG_6652

Etter den smertefulle avskjeden pakket vi tingene våre og reiste mot Guilin for så ta toget videre til Hangzhou.

Hilsen Hanne & Kari-Åse

Klikk her og se reiseblogg og album fra studietur 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.