Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kor uke!

Denne uken gikk usedvanlig fort med usedvanlig mye kjekk musikk og synging.

Denne mandagen var litt annerledes enn andre mandager, morgensamling som vanlig men vi fikk en presentasjon om nye valgfag som vi kunne velge til neste uke. Det var mange interessante fag vi kunne velge mellom. 12:15 på mandagen begynte vi med Kor.

Halve mandagen, tirsdagen og onsdagen gikk til Kor. Denne uken var vi så heldig å få besøk av Per Oddvar Hildre (Prots) som er en norsk sangkordirigent og korpedagog som står for å hatt grunnlagt SKRUK og Det norske kammerkor. Veldig hyggelig og koselig mann å ha på besøk, vi lærte mye.

10624973_836285169749022_1633930594510423757_n

20141117-KL0A3674 20141119-KL0A3743

20141119-KL0A3759

I løpet av disse tre fabelaktive kor dagene så lærte vi mye om hvordan det er å være i ett kor men også å finne vår egen stemme og det å kunne synge. Vi ble plassert i grupper etter hvor vår stemme hørtes inne i. Sopranoer, tenorer, basser og altoer. Dette var kjempe gøy og vi fikk mye skryt. Prots er en utrolig dyktig dirigent og lærer innenfor sitt fagfelt.

Når Torsdagen kom så hadde vi vanlig undervisning i våre respektive klasserom. Det var på dette tidspunktet vi fikk i oppgave å skrive reiseguide. Informasjon om steder vi skal besøke i kina og om steder vi kunne tenkt å ha besøkt. Etter linjefag, var det endelig tid til å vaske rommene våres på nytt! Samme dag fikk vi også besøk av en mektig flink pianist fra Storbritannia som heter så mye som Robin Colville.
pic_robin_bw

Robin Colville kan du lese mer om på http://www.robincolvillpiano.co.uk/

Han er en meget flink piano spiller fra Storbritannia og det var en fryd å glede å høre på han spille. Han spilte mange kjente og ukjente låter. Utrolig koselig å prate med også, alltid med ett smil på lur og en morsom kommentar.

Fredagen var som en vanlig fredag, Morgensamling 08:30 etterfulgt av valgfag, etterfulgt av lunsj, etterfulgt av enda mer valgfag. Og så endelig helg.

Lørdagen var som en vanlig lørdag på Møre Folkehøgskole. Med den vrien av at denne gangen var det lærerne sin tur til å ha elevkveld på Møre FHS. Vi begynte jo selvfølgelig lørdagen med Lørdags seminar. Dette lørdags seminaret handlet om rockens historie og seminarholderen var Jon Lotterud. Det var et ganske spennende seminar med musikk lytting og historie om ulike band og hvordan rocken oppstod. Det var selvfølgelig synging med i bilde igjen.

Nå har vi kommet til selve elevkvelden som lærerne sto for. 20141122-2014-11-22 19.55.09

Det var artig og underholdende, og endte med en utekino opplevelse oppe i lien hvor lærerne serverte pølse og film. Det var en kald opplevelse så vi måtte ha med varme klær og gjerne sovepose!

Det var alt jeg hadde å si for denne uken.

Hilsen Chris Alexander Alling.

Klassealbum 2014/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.