Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dans, mat og politikk!

Heiheihallo!

Da var nok en uke over, eller, de fire dagene vi var på skolen iallefall. På torsdag begynte nemlig høstferien, så de fleste av oss har nok kommet seg hjem, og jeg for min del ligger godt plantet i sengen mens jeg skriver dette innlegget. Men mye kan skje på fire dager, iallefall på møre folkehøgskule! Det ble ikke noe tur denne uken, så vi måtte finne en alternativ måte å holde oss i bevegelse på (iallefall litt), og da ble det dans! Nærmere bestemt dansing til en musikkvideo. Hele klassen danset, både i klasserommet og utendørs, på pulter og tak, mens Haibiao og Sumin filmet det hele.

20140930-KL0A2168

Klassen er pyntet og godt igang med dans.

20140930-KL0A2198

Oppå taket!:O *shh*

Vi fikk også prøvd oss på litt matlaging, og denne gangen ble det kylling i ekte chinastyle. Gongbao kylling, for å være helt presis. Vi ble delt inn i fire grupper, som fordelte oppgavene seg imellom (kutte grønnsaker, kutte kylling, lage saus o.l), og hver gruppe lagde sin egen gongbao rett. Mens den ene gruppa bestemte seg for en sterkere versjon, hadde den andre ekstra ingredienser som peanøtter, mens andre igjen lagde en vegetar versjon. Så vi fikk prøve flere versjoner av samme rett! Vi spiste oss stappmette, og både mage og munn var enige om at dette var en stor suksess.

20141002-IMG_6014

Mmmm, mat!

20141001-IMG_6011

Mesterkokken selv viser hvordan det skal gjøres. Her følger man konsentrert med.

Det ble også teori. Vi så en flott dokumentarfilm og Sumin holdt et interessant foredrag om Kinas historie og politikk. Vi fikk en introduksjon om Mao og litt av hva han gjorde for Kina, og den effekten han hadde på det kinesiske folket. Vi lærte om Det store spranget, kulturrevolusjonen, og situasjonen i 1989. Vi ble også introdusert for en del viktige navn, deriblant Deng Xiaoping, Hu Yaobang, Zhou Enlai, Wen Jiabao og Xi Jinping. Vi diskuterte også Hong Kongs historie og dagens situasjon i Hong Kong, og bakgrunnen for det som skjer der idag. Det ble også litt språk, og nå har vi passert over 50 tegn. Her går det unna!

Mao Zedong

Nå er klassen spredt utover hele landet før vi endelig kan samles igjen den 13 oktober. Ha en fin ferie!

Didrik

Klassealbum 2014/2015

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.