Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Uke 39

Da var uke nummer fem overstått. Denne uken var vi på en lengre gåtur fra Volda og over Melshornet før vi gikk tilbake til folkehøgskolen. Fellestimene har hovedsakelig blitt fylt med elevforedrag om Kina-relaterte temaer, men vi har også fortsatt litt med språkundervisningen. Sør Amerika-linjen arrangerte årets andre elevkveld, og vi har også begynt å forberede vår egen elevkveld, som skal finne sted første lørdag etter høstferien.

Elevkveldplakat

Plakaten til elevkvelden er allerede ferdig. “Kina” er til og med stavet riktig.

Mange av elevforedragene var interessante. Blant annet snakket Jacquelyn, Madeleine og Mia om sensuren som finner sted i dagens Kina, og vi fikk vite at TCP-pakker (som inneholder et visst antall av bestemte nøkkelord, som for eksempel “Falun Gong”, “demokrati”, “Tiananmen square” og “tank man”) automatisk filtreres fra det kinesiske nettet. 

Turen over Melshornet var flott. Selvfølgelig kunne været ha vært bedre. Det var overskyet og tåkete mesteparten av dagen, og den høye luftfuktigheten kombinert med de relativt lave temperaturene gjorde at det til tider føltes *litt* kjølig. Og selv om planen opprinnelig var at klassen skulle gå samlet… som en singulær enhet… endte det som vanlig med at vi gikk i små grupper, langt utenfor hverandres synsfelt. Men til slutt kom alle de fleste i mål.

Marcus viser tommelen opp.

Marcus viser tommelen opp.

Det var faktisk så kjølig at selv Marcus droppet shortsene sine til fordel for et par ordentlige turbukser, en jakke og ei lue av det fineste norske saueull.

20140923-2014-09-23 11.33.10

Her er et bilde av noen elever som morer seg med Tor-Eriks hund, som ble med på turen og holdt oss med selskap.

Elevkvelden til Sør Amerika hadde et gjennomgående Disney-tema med forskjellige sketcher, dansenummer, og musikkinnslag. Kvelden var veldig underholdende, og kulminerte i en cosplaykonkurranse med mange fine kostymer. Ei jente som hadde kledd seg ut som Scar fra Løvenes Konge vant første premie, og andreplassen gikk til klassens egne Aleksander Vee. Men i våre hjerter vil han alltid ha førsteplassen, med sitt veldig overbevisende Slave-Leia kostyme.

Screen Shot 2014-09-28 at 23.02.58

Originalet er til høyre.

Erik

Klassealbum 2014/2015

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.