Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Matauk

Da har vi vært på Møre Folkehøgskule i ca 1 måned selv om det ikke føles helt som det ennå. Denne uken hadde vi Matauk, så vi valgte en av fire grupper vi ville være med i fra tirsdag til torsdag, gruppene var Baking, Sopp & Bærplukking, Fisk & Fangst, Vedhugging og Sauesanking (som ingen i Kinaklassen meldte seg på).

På bakkegruppen møtte vi opp veldig motivert på tirsdagen hvor de friske ble sotet til å kjevle og steke flatbrød og potetkaker, mens de som var syke skrelte diverse grønnsaker på kjøkkenet. Og på onsdagen så forsvant motivasjonen praktisk talt så fort vi så kjevlene liggende klare til oss på bordet, lagde og smurte (som fikk entusiasmen litt opp igjen) vi lefser. På torsdagen lagde vi kjeks.

epler

På sopp og bærplukking plukket vi på tirsdag epler, mens på onsdag ble det i tillegg plukket sopp. Epleplukkingen gikk etterhvert svært effektivt, med unntak av å plukke de fineste eplene i toppen av trærne. På torsdag ble eplene skrellet og soppen rensket, noe som tilsammen tok ca. 3 timer. Eplene ble blant annet brukt til eplesyltetøy og eplesaft.

Ved

I ukens vedgruppe bestod vi av rundt 12 motiverte karer som jobbet hardt med tanker om kaffepauser og ekstra machopoeng i bakhodet. Ettersom det konstant var strålende sol og relativt tungt arbeid ble det i hovedsak barisjobbing med høy testosteronfaktor. I løpet av de tre arbeidsdagene fylte vi 133 (!) sekker med ved, noe flere enn fjorårets gruppe, på tross av å være 10 færre tømrere. Gøy.

Fiske

Medlemmer på gruppen Fiske og Fangst hadde flere valg under disse tre dagene med matauk. Vi kunne enten bli med ut i båten til Jørn å fiske med harpe, fiske fra land med stang, være med på å sette og å ta inn garn, og å padle i kajakk. Det var også muligheter for en kjapp dukkert og å grille pølser eller andre godsaker. Til tross for ekstremt fint høstvær med klar blå himmel og strålende sol, var det skuffende lite fisk å få. Det ble, så vidt jeg vet, bare fanget en fisk på stang. Heldigvis ble det litt mer fangst i garn og på line. Men det var tre veldig fine dager!

Det har vist seg å være en veldig kjekk og produktiv uke. Gleder meg til hva neste uke vil bringe. 🙂

Skrevet av Madeleine, Julie, Edvard og Helene.

Klassealbum 2014/2015

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.