Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Farvel Verdens ende, shallabais Beijing!

20140322-IMG_5224

Akkurat nå sitter jeg, Ola Høiås, i universet, nærmere sagt solsystemet, på en planet som heter Jorden i et kontinent som går etter navnet Asia, i det kontinentet ligger det et land som heter Kina, i Kina sitter jeg i provinsen Yunnan, i en by som heter Kunming, i et hostel som heter Hump, inni hump hostellet sitter jeg og skriver blogg i lobbyen.

Ja, da er vi ferdig med Lijang, de to siste dagene har vært sånn bådeog for visse medelever som har slitt med høydesyken. Mens vi friske og sterke elever har kost oss med en utrolig fin gåtur i Heilongtan parken som er kjent for sin gjenspeiling av Jadedragesnøfjellet som er i bakgrunnen. Vannet som er der renner også gjennom den gamle landsbyen.

20140322-IMG_5225

Litt senere på dagen leide vi sykler og syklet til Shuhe landsbyen som burde blitt kalt en egen sportsgren pga de ville bilsjåførene og de lydløse mopedene, men Shuhe er kjent for sin ”tea horse road” mellom Yunnan og Tibet og sin spesielle pu’er te. Takk gud for at vi overlevde. Dagen etterpå reiste vi tilbake til Kunming for å slappe av.

20140322-IMG_5253

Nå sitter alle i klassen på rommene sine og slapper av, og de som var syke er overlykkelige for at de har kommet seg over høydesyken. Vi er alle klare får å reise videre til hovedstaden Beijing i morgen tidlig.

OrraTongue Out

Reisealbum 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.