Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

På sykkel langs Yulong-elven

20140308-dsc09169

Hallå då var det min, Ivans, tur att skriva, fast tack vare att jag e svensk så kommer detta att stå på svenska.

I dag så skulle vi till ”Månefjället” vilket e en klippformation som ser mycket speciel ut. Några säger väl att det ser ut som en måne, men jag personligen tyckte att det såg ut som en halv donut. Till detta ”månefjället” skulle vi syckla. I med att det var spått massa regn i dag, så var det frivilligt att bli med. Många var lite trötta efter besøket på håpskolan, så det var bara 4 som mötte upp till frokost. Efter det var det 7 som mötte upp för att bli med på syckelturen. Allt låg an till att det skulle bli regn på oss, men regnet kom aldrig. Det ändaste vi fick på oss var några få små droppar. Att syckla eller bara att vara i traffiken e ett äventyr i Kina. Det e bilar, motorsyklar, mopeder och andra syckar överallt. Ett ända stort kaos för oss, men det e ett system i detta kaoset. Så det var bara att följa Sumin, och hoppas att hon förstår sig på det.

20140308-img_0633

Efter att ha sycklat ca en timme på huvudvägen, så var vi äntligen framme vid ”Månefjället”. Der blei vi så mött av några gamla damer som ville sälja dricka till oss. Det vissade sig snart att dem tog och samlade på utlänska mynt. Varför dem gjorde det, vet jag inte helt, men dem gjorde det i alla fall. Efter att ha gett dem några norska mynt så började vår bestigning av ”Månefjället”. Som det mesta av Kina så var det glatta trappor av betong. Der genom bamboskog gick vi uppöver till toppen. När vi väl var uppe så fick vi se en fantastisk utsikt. I detta karstlandskapet stod vi och beundrade medan vi andades ut. Efter ett tag så kom en av dem gamla damerna som vi hade mött i botten gåendes upp. Hon skulle på nytt försöka sälja dricka till oss. Efter att ha pratat lite med hon fick vi reda att hon var 73 år gammal. Vi var så impenerade att att hon gick upp för trapporna varje dag, så därför fick hon några småpengar av oss.

20140308-dsc09196 20140308-img_5043
20140308-dsc09260 20140308-img_0649

Efter att vi hadde kommit ner igen, tog vi en röstning om vi skulle syckla tillbacka till hostelet eller om vi skulle syckla vidare längs med Yulongfloden. Det rengnade inte, och folk var motiverade att syckla vidare. Och nu startade den vackaraste turen vi har haft änså länge på vår resa. Mellan dessa karsttopparna var det en massa små åkrar med rapsblommer. Att syckla längs Yulong var helt fantastiskt.

20140308-dsc09315

Efter ett tag stoppade vi för att äta lunch hos en lokal familje, och för att ta en del närbilder med rapsblommerna. Som vanligt fick vi väldig god mat, enligt mig i allafall. Då vi sycklade vidare så kom vi till ett vägkryss där men kunde välja att syckla vidare längs med Yulong eller syckla tillbacka till Yangshuo. Några syckalde vidare längs med Yulong medan andra drog tillbacka till hostelet. När vi var tillbacka var klockan ca 5 för dem första gruppen, medan den andra kom efter 6. Dem andra i klassen har sovit och vilat i dag. Några hade varit ute och gått runt i Yangshuo, andra hade stannat på hostelet och slappnat av. Klockan 7 var det middag på nytt. Efter det har det inte skett så mycket mer att skiva om så tack för mig.

Ivan

Reisealbum 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.