Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Hong Kong – en jungel av skyskrapere

Etter tre dager går oppholdet i Hong Kong nå mot slutten, og slitne, ”jetlagede” elever tar i skrivende stund kvelden etter to lange dager preget av de mange inntrykkene denne tidligere britiske kolonien har hatt å by på. Det er min, Michael, ære å få åpne bloggkalaset under denne kinaturen, og da kjente og kjære hjemme venter rapport, er det ikke en oppgave man skal ta lett på.

20140301-img_0047

Reisen vår begynte på Gardermoen torsdag kveld, og reisen gikk via Helsinki før vi ankom Hong Kong kl 15:30 lokal tid. Den 10 timer lange flyturen til orienten gikk knirkefritt for de aller fleste (bortsett fra undertegnede som havnet ved siden av den mest ufyselige tyskeren som tenkes kan), og etter ankomst fikk vi sjekket inn på hostellet før vi dro på en lokal restaurant og fikk servert reisens første kinesiske måltid. Særs velsmakende!

Etter det som for mange var en natt uten særlig mye søvn, bar det ut på en real ekspedisjon i den yrende metropolisen, Hong Kong. Først ut på agendaen stod et besøk til ”The Peak”, og med oss dit fulgte den svært så hyggelige ekskinaeleven- og assistenten, Per Martin. The Peak er altså Hong Kong-øyas høyeste punkt, og går for å være en av de mest populære attraksjonene i byen. Til tross for dis og skyer i luften, var  utsikten utover skyskraperhavet under oss god, så var det helt klart verdt besøket.

20140301-dsc08390 20140301-dsc08456

Etter å ha kommet oss ned fra The Peak, gikk vi til Victoria Harbour for å ta den kjente ”Star Ferry” over til  Der vandret vi langs Star Avenue som med stjerner og håndavtrykk i bakken, hedrer Hong Kong sine mange filmstjerner som f.eks Jackie Chan, Bruce Lee og haugevis av andre som var totalt ukjente for oss. Videre gikk ferden til to ulike markeder preget av boder, butikker, spisesteder og mennesker i enormt antall. Her ble turens første hundrelapper svidd av, og det var en fornøyd gjeng som returnerte til hostellet den kvelden.

20140301-img_0052 20140301-img_0058

Den andre dagen i Hong Kong skulle by på helt andre inntrykk enn den første, fordagen skulle nemlig ikke brukes på å vandre i byens skyskraperjungel der en må bøye hodet helt bakover for å kunne se himmelen, men heller på en øy ved navn Lamma Island. Lamma Island er kjent for å ha en svært avslappet atmosfære, og i motsetning til andre steder i Hong Kong finner man ikke en eneste skyskraper på øya. Her er det faktisk restriksjoner mot å bygge høyere enn tre etasjer, og med palmeskog, banantrær, åser, deilige strender og sjømatrestauranter ved vannkanten, er Lamma Island en slags oase. På dette fristedet kan man slippe unna storbyens mas og tjas, fem-stjernes hoteller, kjøpesentere i hopetall, de enorme folkemengdene og den trykkende luften stengt inne av de høye bygningene; her det frisk sjøbris som slår mot ansiktet og hvilepuls som råder. Besøket på øya bød naturlig nok på en helt annen side av Hong Kong, og mange benyttet muligheten til å vandre barbeint på stranden, roe ned og rett og slett nyte omgivelsene. Noen var også modige nok tok til å ta seg en forfriskende dukkert!

20140302-dsc08505 20140302-dsc08514
20140302-img_0133 20140302-img_0100

Etter å ha tatt fergen tilbake til Hong Kong-øya, spiste vi middag i typisk kinesisk stil, før vi fikk resten av ettermiddagen fri. Klassen ble fra dette punktet delt, og tok seg til forskjellige aktiviteter som å besøke gårsdagens marked, stikke innom Hong Kong City University (hvor Per Martin studerer) eller dra tilbake til hostellet for å hvile.

Oppholdet i Hong Kong har uten tvil vært interessant, og man rekker knapt å fordøye oppholdet før ferden bærer videre. I morgen går turen nemlig videre til en by ved navn Guilin, og for å komme oss dit må vi ta buss til fastlandsbyen Shenzhen, før vi tar flyet videre til nye, spennende eventyr!

Over og ut

Michael

Bilder fra Hongkong

Reisealbum 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.