Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Håpskolen, skogsleker og frihelg

20140205-kl0a1333

Ni hao, kjære blogglesere

Denne uken er det altså min (Åsmund) oppgave å opplyse dere spente lesere om hva som foregår i kinaklassen.

Denne uken begynte vi å arbeide med håpskoleundervisningen, noe som var en brå oppvåkning for de som har vært litt slappe med mandarinpugginga. Vi har lært ulike setninger knyttet til undervisning, slik som: “gen wo nian” (les etter meg) eller “zai lai yi ci” (en gang til). Dette er helt klart noe som vil være nyttig.

På tirsdagen ble vi delt inn i undervisningsgrupper, og vi valgte også hvem som skulle undervise hver klasse fra førskoletrinnet til 6.klasse. I løpet av det to dager lange besøket på Håpskolen skal vi ha 6 undervisningstimer, hver på 45 minutter, hvor vi skal drive med bl.a. lek og språkundervisning. De fleste er nok litt nervøse siden hverken elevene eller lærerne er stabile i engelsk og all kommunikasjon derfor må foregå på kinesisk. Selv skal jeg, sammen med Mari, stå for undervisningen i 5.klasse, og i tillegg til å fortelle om Norge skal vi ha kryssord, språkundervisning og kanskje en lek eller to.

20110309-img_0646 20110309-img_0913

Fra besøket på Lilong Barneskole i 2011

På onsdagen etter lunsj dro vi ut for å leke i skogen. Vel fremme ble vi delt inn i to lag og spilte frisbee, midt i leken frisbeen kom ut for en fatal kollisjon med et tre og måtte byttes ut med en ball. Etterpå ble vi bedt om å finne en kjepp/pinne/grein, denne skulle fungere som golfkølle da vi selvfølgelig skulle spille golf når vi først var i skogen. Ballen hadde dessverre en uheldig hang til å trille under buskas, trerøtter og mose, og ville på ingen måte gjennom ringene som fungerte som golfmål. Da vi var ferdige med golfingen skulle vi dele oss i par, der den ene fikk bind for øynene mens den andre fikk jobb som blindehund og skulle lede med ikkeverbale hint. Noen var en tanke overivrige og nærmest løp blindt fremover mens de snublet i mosehauger og trestumper så Mikke ble til slutt nødt til å avslutte leken før noen traff et tre og det gikk på helsen løs. Vi avsluttet med en runde stikkball/dansk kanonball der trær og mosehauger ble flittig brukt som dekning, allianser ble inngått (og brutt) og det hele var akkompagnert av rop om hevn fra de som var skutt ut. Til slutt sto Benny alene som seierherre, og vi satte så nesa hjemover.

20140205-kl0a1282 20140205-kl0a1322

Siden det var frihelg valgte det store flertallet på skolen å dra hjem eller ut på eventyr i Ålesund mens et lite fåtall ble igjen og slappet av på skolen (deriblant undertegnede). Dette førte til at det på skolen var ganske fredelig, på lørdagen var det eksempelvis færre enn 10 personer til middag. På søndagen kom mange tilbake, muligens for å rekke skolen neste dag men mest sannsynlig fordi Ivan hadde laget (veldig gode) svenska kjöttbullar til middag.

Det var alt for denne gang fra kinabloggen, over og ut

– Åsmund

Klassealbum 2013/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.