Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Reiseforberedelser, matgilde og elevkveld

Heia Bloggen

På mandag denne uken reiste hele Møre FHS til Ålesund for å delta på en utdanningsmesse som ble holdt der. Der fikk vi svar på en del spørsmål om utdanning, men det var mange som endte opp med flere spørsmål enn svar. Etter flere timer i Ålesund bar det tilbake til Ivar Aasen land med buss. Tirsdagen ble brukt til språk og forberedelser til den store Kinaturen som nærmer seg med stormskritt. Ettersom vi lærer mer og mer om Kina, og får se flere og flere bilder/filmer fra Kina, begynner reisefeberen å spre seg i klassen. Vi er alle spente på hva som venter oss i Midtens Rike!

20110307-p1120643 20120310-20120310-p1130138

Under Kinaturen skal vi besøke Guiling og Yangshuo, og det var disse byene vi brukte tid på denne uken (se bilder ovenfor).

På onsdag gikk hele klassen fra skolen til Sumin og Haibiao som bor i Volda. Det var en frisk tur i et rolig tempo og med nydelig vær. Når vi kom fram ventet Haibiaos spesielle kyllingwok og to forskjellige typer nudler, en krydret med chili og en ukrydret. Klassen hjalp til med å lage sushi og dumplings,  så det ble rikelig med mat for å si det mildt. Hele klassen spiste seg gode og mette på den legendariske maten til Haibiao, og mange spiste ekstra mye på grunn av den herlige smaken. Etter å ha inntatt herremåltidet, samlet de fleste guttene seg i stua for å se på Nitro Circus, men vi var langt fra ferdige for ikke lenge etter ble vi forsynt med is og kaffe til dessert. Denne fortreffelige stunden hos våre lærere var ved 16-tiden ved veis ende, og Einar hentet flerparten og kjørte de hjem til skolen. Noen få tapre sjeler valgte likevel å ta beina fatt tilbake til skolen.

subiao subiao-12
subiao-7 subiao-9
subiao-11 subiao-4

På torsdag fikk vi se en dokumentar om en britisk komikers reise rundt om i Kina og hans møte med forskjellige personer der. Dette blev etterfulgt av den ukentlige vaskedagen her på Møre FHS. På fredag hadde vi ikke noen språkundervisning, men alle elevene hadde ulike valgfag. Lørdagsseminaret ble holdt av Ekstremsportsklassen, og de valgte å dele oss opp i ulike grupper som roterte mellom fire forskjellige poster. I løpet av dagen fikk vi blant annet høre foredrag fra deres opphold i Tyrkia, og være med på gymsalaktiviteter, kortstokkstafett og blindebukk. Elevkvelden denne lørdagen ble også holdt av Ekstremsport, og deres tema for kvelden var “Typisk Norsk”. Mariusgensere og turutstyr var for mange kveldens kostyme, og det var som vanlig god stemning. Etter å ha inntatt gammalgraut til middag ventet et meget fortreffelig show i peisestua. Søndagen fulgte  slik den pleier med at folk slapper av og gjør forskjellige ting  som tur, tv – titting eller oppladning til SuperBowl finalen som spilles i natt (norsk tid).

img_1441 img_1443

Det var alt for denne gang, takk for meg!

Anders Økland

Klassealbum 2013/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.