Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Elevkväll med Kinaklassen

Denna gången så e det Ivan och Mette sin tur att skriva blogg. I med att jag, Ivan, kommer från sverige och skriver på svenska så kommer denna bloggen innehålla svenska.

20140118-kl0a1251

Måndag : Den startade normalt med ”valgfag”, det jag har e vollyboll med Tor-Erik, det var kul som vanligt och ett finnt sätt att starta måndag morgon på. I medan jag hadde vollyboll så hade Mette Keramik. Efter morgon ”valgfagen” så var det till backa till klassrummet med Sumin och Haibiao. I dag så gick Sumin i genom ”Hong Kong” historia, kultur med mera. Vi såg också på en filma som handlade om dem stora byggningarna som befinner sig i ”Hong Kong”. Det var intressant.

Tisdag: I dag så var det Haibiao sin tur att hålla i undervisningen. Så vi började gå igenom lite Kantonesiska. Kantonesiska skiljer sig väldigt från Mandarin som e det vi har lärt oss. Efter det så fortsatte vi med Mandarin. Nu fokoserar vi på ord och sånt vi skall kunna andvända när vi tar oss fram i Kina, som hur vi tar en taxi, frågar om vägen med mera. Efter klockan 3 så håller vi i gång allt stress med vår elevkväll. Det går mycket i möten, övningar och förviring på vad som skall göras och inte göras.

Onsdag: i dag så var det något nytt, i med att i fag så drog vi utt på tur för att laga mat över eld. Så vi gick ut i skogen eller snarare till et vatten som heter ”Hovdevattnet” där vi gjorde en brasa som vi senare tog och grillade korv, bacon och pinnebröd på. ”Hovdevattnet” hadde frysigt så det var en del i klassen som tog och utmanade sina öden och hoppade på isen för att se vad isen tållde, og Ola ble våt på ene benet. Det var jätte fint väder den dagen.  Efter att har varit där en del timmar så gick vi tillbacka till skolan för att äta middag. Efter det så fortsatte vi med övning till elevkvällen, vilken resten av dagen gick åt till.

20140115-kl0a1098 20140115-kl0a1092
20140115-kl0a1072 20140115-kl0a1133

Torsdag: Ettersom det var kort dag i dag, så bestemte vi oss for å bruke dagen på å øve til elevkvelden vår. Fram til lunsj øvde vi. Etter lunsj var det vasking som sto på planen.  Etter middag var det valgfag. Og etter kveldsmat hadde vi møte og øving på klasserommet.

Fredag: Etter en dag med valgfag, så var det øving igjen, klokka 4. Matgruppen begynte å ordne mat til lørdagen, når de var ferdige øvde vi i peisestuen. Vi øvde fram til 19.00, da hjalp vi Joakim som hadde Quiz klokka 9.

Lørdag: Tor-Erik hadde seminar om Svalbard, noe som var interessant, og som varte til halv 2. Etter middag så begynte vi smått å øve igjen, før en forferdelig general prøve der alt det tekniske gikk feil. Kun en halv time før middag var vi ferdige med generalprøven. Da gikk vi ned matsalen og spiste før kvelden begynte. På menyen var kinesisk ribbe, og temaet vårt for elevkvelden var tv-aften. Vi hadde derfor delt opp klassene i forskjellige familier, som muslimer, kristne, bondefamilie, sportsfamilie og rikmannsfamilier. Etter maten var det klart for underholdning, vi begynte med Fartein som ”hallodame”, før det var barne-tv med meg (Mette), Mari og Joakim, vi hadde barnas supershow, superkokkene.  Etter barne-tv var det reklamepause, der Benjamin reklamerte for kjeks. Så kom nyhetene med været, som handlet om skolen. Deretter var det tid for Joakim på sporet. Joakim var eksepsjonelt flink til å herme etter Tore Strømøy sin dialekt.

20140118-kl0a1176 20140118-kl0a1168

Videre var det gameshow som Anders og Herman styrte. Første game var sushiroulette der noen sushibiter var stappet fulle med wasabi. Andre game var marshmallow-strikk der deltagerne måtte ha strikk rundt hodet, for så prøve og spise marshmallow uten å bruke hendene. Etter det var det China’s got talent, der Wrong Erection og Kjeksy ladies var i superfinalen (video kommer etter hvert). Så kom kveldens siste akt, China Hotel, en parodi på Paradise Hotel. Vi hadde par-seremoni, der vi mistet en deltager. Så var det nattkino, der Madagaskar var på skjermen.

20140118-kl0a1188 20140118-kl0a1207
20140118-kl0a1216 20140118-kl0a1233

Søndag: Absolutt ingenting skjer… bare friiii, med god frokost.

Takk for oss.

Klassealbum 2013/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.