Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Starten på det nye året

Gode tanker for det nye året

nå når det gamle har fart av gårde

La det bli fylt av latter og sang

La gleden oss fylle gang på gang

Kristin Nyland Lervik

Kjære lesere
Først og fremst vil jeg ønske dere alle et godt nytt år. Måtte dette bli året fru Fortuna gliser ekstra bredt til oss alle, og gryter med gull venter ved hver regnbues ende.

helgehornet-7

Den første uken på skolen i 2014 går nå mot sin slutt, og det er ingen tvil om at uttrykket “nytt år, nye muligheter” virkelig har utspilt seg her i Ørsta. Mange elever har startet dette året på en litt annerledes måte, og det kan nok Joar, lærer ved Adventura Ekstremsport, ta æren for. Tirsdag morgen holdt han nemlig morgensamling om såkalte “30-dagersmål”, som går ut på å ta en utfordring eller lære seg noe nytt på 30 dager i stedet for å sette seg urealistiske nyttårsforsetter som er vanskelige å følge. Flere, inkludert undertegnede, har derfor satt seg ulike mål som å trene hver dag, ikke spise godteri, lære seg kinesiske tegn eller unngå å bruke penger. Hvorvidt folk klarer å oppfylle målene sine vil bare tiden vise. Vi holder oss alle fast i spenning de neste 30 dagene.

20140108-kl0a1035

Videre utover å bruke tid på ikke å dra kredittkortet, ikke dytte i oss godteri, trene og pugge kinesiske tegn, har vi i Kinaklassen hatt en innholdsrik uke. Første økt tirsdag ble brukt til å snakke om “chinglish” (chinese english), og de mange interessante kinesiske forsøkene på å oversette eget språk til engelsk, til bruk i reklame og informasjonsskilt. Suksessen i oversettelsene uteble kanskje, men til gjengjeld er de av enorm underholdningsverdi, og timen ble derfor fylt med humring og latter. Videre gikk tid med til å leke i gymsalen, språk, informasjon om Håpskolen, planen under besøket på skolen og planlegging av elevkveld. Torsdag vandret også Kinaklassen i fjellheimen, og gikk inn i rollen som fjellgeiter. Som den eneste aktive klassen denne dagen, ble vi for anledningen omdøpt til Adventura Kina.  Turen til Helgehornet var kort, men fin, og stemningen i gruppa var på topp!

helgehornet-3 helgehornet-4

Over og ut
Michael

Klassealbum 2013/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.