Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Desemberdager på Møre

Hei hei!

Denne uka er det vi (Elise og Ice med litt hjelp fra Kristine) som har fått ansvar for å skrive her på bloggen.

spinneriet-6

Denne uka skulle vi ha koruke ledet av den anerkjente dirigenten Per Oddvar Hildre, bedre kjent som «Prots». Derfor bød tirsdagen på en høylytt korøving, hvor fraser som «Shot Di Do, keep out di debel» (Shut the door, keep out the devil) ble gjentatt både under og etter øvingen. Prots levde opp til ryktet sitt og overasket oss ved å vise oss gleden ved å synge, og mange ble positivt overasket over resultatet av øvingen, særlig med tanke på at flertallet ikke hadde noen korerfaring fra før.

Senere på kvelden dro Kinaklassen til Volda, hvor Haibiao disket opp med god kinesisk «Haibiao mat.» Etter dette herremåltidet ble vi sendt ut i Voldas gater for å hente inn panteflasker til inntekt for Håpskoleprosjektet.

Etter flere timer ute i et svært varierende sunnmørsvær, ble vi veldig positivt overrasket da det viste seg at Haibiao hadde varmet opp pizza og laget kakao med krem til oss. Det var godt etter en lang og våt kveld.

Onsdag var vi klar for en ny runde med kor, men til vår skuffelse var Prots blitt syk, og koruken avlyst. Dette resulterte i knutekunstproduksjon i Kinaklassen som skulle selge knutekunst og kakebokser på Spinneriet i Volda på fredagen. Resultatet ble mange fargerike armbånd og mye banning før vi til slutt hadde produsert nok til salget.

På grunn av Prots sin sykdom så måtte lærerne komme med ideer for å fylle dagene med innhold, og det endte med at Jørn hadde lynkurs i pardans. Dette ble tatt imot med variert respons, men igjen ble mange overasket over hvor morsomt dette kunne være, og mange viste skjulte talenter for blant annet bugg og vals.

Fredagen bar det ut på salgstokt på Spinneriet i Volda, hvor Mette, Anders, Kristine, Elise og Ice solgte både kakebokser og kinesisk knutekunst, og samlet inn ca 2 000 til Håpskolen.

spinneriet spinneriet-3
spinneriet-7 spinneriet-4

Lørdagen var det Tiina og Signe som sto for lørdagsseminaret hvor vi fikk prøvd våre kreative evner på skolens juleverksted.Her ble det produsert blant annet julegodterier, pepperkakeborg, diverse julepynt og julekort.  Mye fint og mye rart ble lagd, og noen var stoltere enn andre over sine mesterverk.

Snøen har dalt ned og mange har tatt denne muligheten til å leke ute i snøen, prøve ut sine nykjøpte ski eller lære seg nye vintersporter. Eller så er det de som har brukt uken på å gå i dvale, (kremt kremt, Elise,) eller kose seg inne med julemusikk og strikking.

photo-04-12-13-16-00-44 photo-03-12-13-20-04-29

Julekos og julestemning har preget hverdagen da det hver kveld blir vist julekalender på storskjerm i peisestua ,og man kan alltid høre julesanger rundt på skolen, enten det er fra anlegg eller at noen går rundt og nynner for seg selv. Man merker at det er flere og flere som tenker på julegaver og flere og flere som gleder seg til å komme hjem til jul.

God Jul!
Hilsen Elise og Ice (og Kristine)

Klassealbum 2013/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.