Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Tur til Lidaveten og frihelg

Av Herman, pretensiøsitetens herre og mester.

lidaveten-8

Vær Hilset.

I dag har det atter falt på meg å få æren av å oppdatere kinaklassens, om jeg får si det selv, fremragende blogg.

Som hver uke før denne har vi i kinaklassen tilbragt mye tid i klasserommet, der Sumins og Haibiaos alltid behagelige lærerstil har vist oss vei gjennom kalligrafiens, pinyinens og den kinesiske historiens lunefulle terreng. På historiefronten var det de mest betydningsfulle keiserdynastiene i Kina som sto i fokus, og elevene ble i grupper på to satt til å produsere fremføringer om hvert sitt dynasti. Disse ble fremført etter alle kunstens regler, og forhåpentligvis til Sumins store glede. Hun slapp jo tross alt å snakke om alle dynastiene helt på egenhånd…

20131118-kl0a8583 20131113-img_4600

Denne uken var det også tid for Kinaklassens til nå første gymtime, noe de aller fleste i klassen satt pris på. Det var i grunnen meget interessesant å observere klassen fra et sosiologisk ståsted. Jeg har aldri før sett så mye iver i en gymtime noensinne, noe som må skyldes at klassen på relativt fast basis sitter innelukket bak klasserommets dører, en arena der fysisk aktivitet sjeldent settes særlig høyt.

20131113-img_4621

Som om ikke Gymtimen skulle holde fant vi også tid til en kort tur opp til Lidaveten på torsdagen. Da elevene ankom toppen fikk de føle Ørstas lunefulle værforhold på kroppen, da de ble truffet av en bredside med vind uten like. De minste elevene slet med å opprettholde bakkekontakt, og noen av guttene fant det for godt å kle av seg på overkroppen. Høyst logisk. Dette øyeblikket ble forøvrig foreviget, og kan nytes i all sin prakt av den edle leser.

20131114-img_4709 lidaveten-6

Etter at fjellturen var vel overstått kunne kinaelevene vende hjem til skolen for å fylle sine tomme mager og ta en dusj, slik at de virkelig kunne ta den forestående  frihelgen på strak arm. Hytter og telt var innleid og innkjøpt, i likhet med biletter til kveldens Donkeyboy konsert på Rokken i Volda. Det skulle vise seg å bli en særskilt begivenhetsrik aften på både godt og vondt, noe Benjamin kan underskrive på. Velsigne ham. De aller fleste koste seg imidlertid i godt selskap, da nærmere 40 av skolens elever hadde funnet veien til Rokken. Det kan dermed sies at denne første dagen i den andre og siste frihelgen dette året var den første skolefesten til nå, og jeg tror jeg neppe står alene om å mene at dette var en stor suksess.

For enkelte holdt det ikke med denne ene utedagen, og flere fant veien til Rokken både en og to ganger til i løpet av frihelgen, undertegnede deriblandt.

En vel overstått uke både akademisk og kulturelt! Takk og farvel, tut og kjør, vel hjem, god middag og guds fred i stusligstuggu. Peace out!

Herman.

Klassealbum 2013/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.