Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kinesiske tall og hagearbeid

Ni hao! Hei og god dag alle sammen! I dag (søndag) har snøen lagt seg på bakken, så nå kan vi alle bruke baken og bakkene her oppe i det stivfrosne vest. Det er sant – det er bare fjell her. Riktig. Ja, og følgende en oppdatering for uke 45.

20131105-kl0a8270

Vi begynte uken med å lære oss å telle til 10 000 på kinesisk, og takk og lov for at vi har Ivan i klassen. Nå kan vi bare huske på ham, så unngår vi å bli rundlurt – i hvert fall for mer enn 10 000 kinesiske penger. Ivan på kinesisk er nemlig “Yi Wan” og betyr  10 000. Vi har også begynt med historie for alvor, og det liker Halvor. Mye shang og tang, og song og han, og dynasti her og dynasti der. Klassen har blant annet sett en dokumentarfilm om de tidligste dynastiene, og en annen film om Den Forbudte By. Vi skal være glad vi ikke levde under shang-dynastiet, da hadde vi vært halshugget alle mann. I hvert fall en stor slump av oss. Og resten arrestert. Jeg gleder meg voldsomt til kinaturen nå merker jeg.

Tirsdagen var det en liten gjeng fra klassen som dro ut for å drive litt hagearbeid i Volda for å tjene inn penger til håpskoleprosjektet. Det som egentlig bare skulle være et par timers arbeid viste seg å være litt mer enn det. Det viste seg faktisk å være så mye arbeid i den hagen at klassen måtte dra ut igjen på onsdagen for å fullføre resten av arbeidet. Jobben ble fullført til slutt, og klassen kan se seg fornøyd med å ha tjent inn en god sum med penger til håpskoleprosjektet.

20131106-kl0a8456 20131105-kl0a8252
20131106-kl0a8449

På onsdagen tok vi farvel med kong-fu-mester An som nå har reist tilbake til Kina. Det var en koselig kveld med klipp og bilder fra vår trening, hvor vi fulgte våres utvikling fra amatører til ”grandmasters”, som er det nivået vi er på nå. Nesten i alle fall. Gleder meg til å teste ut mine skills ute på byen nå. Noen får juling, det er helt sikkert. Også kake og kaAAa fEEii (kaffe på kinesisk) og sånn ble selvfølgelig servert. Trivelig. Trivelig!

20131106-kl0a8465 20131106-kl0a8479

På lørdagen (i går) ble vi introdusert til hva Tor-Erik og Eirik, lærerne for henholdsvis Afrika og Sør-Amerika, egentlig holder på med på fritida i helgene. Mistenker at de ikke er helt klare i knollen når de står på for fullt med dette. Spagetti-kasting, støvelslynging, rosinspytting, stein-saks-papir, og lignende festligheter. Du vet, sånne ting som er innmari gøy i fylla, men kanskje ikke like gøy ellers. Ola kom på sisteplass i alt. Det var artig. Vi har synget og drevet med kalligrafi og danset over de glade dager! Vi har i hvert fall lært oss noen trinn i dusjen, for i dag er det bare middels kaldt vann.

-Halvor og Fartein

Klassealbum 2013/2014

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.