Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Besøk av mester An

Ni hao, bloggen! <3<3<3333<4

Nok en uke er over og en ny har akkurat startet, nesten i alle fall. Denne uken har vi vært så heldige å få besøk av mester An som til daglig underviser i kampsport ved Beijing Universitetet. An har kommet hit til Ørsta for å lære oss forskjellige typer kampsport de neste fire ukene. Allerede på mandag fikk hele skolen en liten smakebit av hva mester An har å by på da han hadde en demonstrasjon under morgensamlingen. Det er ingen tvil om at han sitter inne med enorme ferdigheter, og med tanke på at An er hele 60 år, kan en ikke bli annet enn imponert. Ettersom at An er på besøk har uken derfor vært noe utenom det vanlige, og vi har fått bryne oss på både bajiquan og bo! For de fleste falt nok kampsportgrenen bu best i smak. Til våre kjære lesere som kanskje ikke er så rutinerte i kinesisk kampsport kan vi opplyse om at man i denne grenen benytter seg av en såkalt bo-stav. Bo-staven er en lang pinne, og kampsporten har sin opprinnelse i kinesiske munkesamfunn som brukte den for å beskytte seg. I hver time lærer An oss en rekke øvelser i en serie som vi utfører i par, og de mange trinnene utfolder seg nærmest som en dans. Bo er kjempegøy (når du får det til…og når du ikke blir truffet). Mester An kan naturlig nok ikke norsk, og heller ikke spesielt mye engelsk, så det er en noe interessant kommunikasjon mellom han og oss i klassen. Vi er heldige som har Sumin og Haibiao som fungerer som tolker for oss!

20131015-kl0a7249
Mester An lærer oss bajiquan.

Videre utover å trene kampsport har animasjonsklassen hatt elevkveld med pirattema. Elevkvelden var underholdende, og det gikk i hamburgerspising, iskald skattejakt ute (vi er sikre på at det var minusgrader), forestilling i regi av animasjonsklassen og en koselig slutt på kvelden med film i pæsstuggu. Mange var svært kreative for anledningen, og det var derfor flere interessante kostymer og karakterer som levde seg helt inn i piratenes verden.

På søndag gikk vi med bøsser for tv-aksjonen. Sammen gikk vi til rådhuset der to og to, eller tre og tre, gikk sammen om en bøsse. Tidligere denne uka var også NRK på Møre Folkehøgskole og filmet oss i sammenheng med tv-aksjonen. Dette ble vist på tv søndag kveld. Som en fin liten bonus for å gjøre noe for den gode sak, ble det belønning på kinaklassen da vi kom tilbake til skolen. Vi skulle nemlig lage kinesisk mat! Denne gangen stod gong bao kylling på menyen. Maten skuffet på ingen måte; det var utrolig godt!

matlaging-03
Ivan og Mari i aksjon.

Takk for at du tok deg tid til å lese bloggen vår!

Kristine og Anders <3

Klassealbum 2013/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.