Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dumplings, Romedalen og frihelg

20130911-dsc02759Grilling i Romedalen

Denne gangen er det vi, Elise og Mette, som har fått ansvaret for å oppdatere dere lesere om Kinaklassens fantastiske opplevelser fra skolen mellom Sunnmørsalpene. Vi er allerede inne i vår tredje uke på folkehøgskolen, og den begynte med valgfagstimer. Uken før hadde alle elevene ved skolen satt seg opp på ulike valgfag, hvor både kreative og aktive var å velge mellom. Jeg, Elise, hadde en aktiv start på uken med treningslære, mens Mette var med Sumin og hadde origami, eller papirbretting. Sumin får papirbretting til å se ut som en dans på røde roser, men sannheten, skal vi tro Mette, er at papirbretting er mye vanskeligere enn det ser ut som! Ellers var våre andre medelever gjennom massasje, keramikk, volleyball, med mer som valgfagstimer.

20130911-dsc07210Språk øvelser på tur

Noe mange av oss Kina elever hadde sett fram til i denne uken, var å lage kinesisk mat med Haibiao (hans kokkekunster skal visst være legendariske har vi fått høre). På menyen stod det dumplings, eller Jiǎozi, og i klassetimen fikk vi da først en innføring i kinesisk mat og krydder. Apropos krydder, vi fikk mulighet til å lukte og smake – dersom vi turte – på diverse kryddere som brukes i kinesisk kjøkken. Spesielt et krydder ble veldig ”populært”; blomsterpepper. Kort fortalt var dette et krydder som endte med et oppkast, et oppgulp, mange som løp til vasken for å få vann, en som ble kvalm, en som ikke turte å smake i det hele tatt, og mange som drev og tok på tungen sin. Blomsterpepper er ikke sterkt og smaker ikke pepper, men har lett bedøvende egenskaper og har en sitruslignende smak. Med andre ord, mange opplevde å få ganen, tungen og enkelte tilfeller litt av leppen sin nummen.

20130910-dsc07185 20130910-dsc07156
Elise og Fartein prøver å lage dumpliner

Onsdag var hele klassen på tur inn i Romedalen. Dagen startet med matpakkelaging og tursekkpakking, før det bar ut i Ørstas naturskjønne omgivelser hvor mennesket møter sau og ku. Det ble både grilling av pølser, pinnebrød, bacon, smørbrød, banan med sjokolade, marshmallows, og annen medbrakt mat. I utgangspunktet var det planlagt at de som ønskte kunne gå opp på en 900 meter høy topp, men pga. drivende tåke tidlig på dagen ble dette vanskelig. Det ble heller en felles tur innover i dalen. Til våres irritasjon, oss som ønskte å gå topptur, forsvant tåken da vi skulle ned igjen til skolen.

20130911-dsc07241
Fin natur i Romedalen

På torsdag var det nok en del elever på annekset som fikk en pangstart på dagen. Herman, som også bor på annekset, fylte 18 år og så klart hadde vi planlagt å vekke ham med sang og det hele. Attenårsdagen, så vidt vi har fått med oss, ble feiret i Ålesund på fredagen, ettersom vi hadde vår første lange frihelg (torsdag-søndag). Mange utnyttet denne frihelgen til hytteturer i nærområdet eller en weekend i Ålesund. Enkelte dro også hjem for å hente gjenglemte ting etc. Så på det minste var vi rundt 20-30 elever som valgte å være igjen på skolen.

Nå melder vi pass og leverer bloggpinnen videre til neste ansvarlige.

Vi snakkes enn så lenge!

Elise og Mette

Klassealbum 2013/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.