Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Et folkehøgskoleeventyrs prolog

20130828-img_0050

To dager på standalhytta

En regnfull søndag har kommet over oss her på Møre, og med det går den første skoleuken mot sin slutt. Et lite kapittel av folkehøgskoleeventyret er ferdigskrevet, og igjen sitter jeg, og helt sikkert en hel del andre, med mange nye inntrykk og opplevelser etter det som har vært syv meget innholdsrike dager. 94 nye elever har inntatt skolen og så smått begynt å finne sin plass, det 909 meter høye Sandhornet har blitt besteget, erobret og overvunnet, informasjon har blitt gitt, utallige runder med brettspill har blitt spilt, Kinaklassen har hatt sitt første møte, Standalhytta har hatt en to dager lang visitt av skolen, og den første elevkvelden har bydd på både underholdning av beste sort og de kleineste øyeblikk av typen som får en til å ville begrave ansiktet i hendene. Uken har vært et realt startskudd for det som kommer til å bli en fantastisk ni måneder lang vandring nedover livets landevei i det flateste og mest solfylte terreng. Opplevelsene vi i klassen skal dele med hverandre i den kommende tiden er mange og varierte. Det er nok å nevne elevkvelder, turer i de vakre Sunnmørsalpene, undervisning i kinesisk språk og kultur, kampsport, kos på fritiden, sprell og artige påfunn, arbeid med Håpskoleprosjektet, og ikke minst det store høydepunktet som venter i tåkesløret rundt neste sving; det seks uker lange eventyret i Midtens Rike. Så mangt skal skrive seg inn som tidløse og uforglemmelige minner i de dypeste kamre i våre hjerter, og det beste er at alle disse opplevelsene skal deles med mennesker som vil være din nærmeste familie de neste månedene.

dsc06716
På tur til Sandhornet

 Et år på folkehøgskole kan gjøre og gi én så mangt. For noen kan det være en venn, eller kanskje en venn som er mer enn bare en venn, nye tanker og ideer, bedre kjennskap til seg selv, sin identitet og hvem man egentlig er, perspektiver, uoppdagede egenskaper, følelse av mestring og nye interesser. Bare tiden vil vise hva det nye året bringer. Det eneste som er sikkert er at vår bagasjes innhold ikke vil være det samme ved ankomst, som ved avgang.

20130831-dsc06905

Den første elevkvelden

Forhåpentligvis bringer de neste månedene noe godt for oss alle, men husk: Du skaper din egen lykke, så form året i dine hender.

Over og ut for denne gang

Michael Larsen ass.

Klassealbum 2013/2014

Comment (1)

  1. Jannicke midtsand

    Kos dåkk skikkelig! Nyt året og masse lykke til, nye kinaklassen! Dåkk har såå my kult i vente:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.